lv
sbzpreSJRLmhWQl7I14oTFWiybF96qNHtxqob9LO
640924

Ukraina paaugstinājusi savas pretgaisa aizsardzības efektivitāti līdz 80%

Ukraina paaugstinājusi savas pretgaisa aizsardzības efektivitāti līdz 80%

Ukraina spējusi paaugstināt savas pretgaisa aizsardzības efektivitāti līdz 80%, paziņojis Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs.

Viņš komentārā laikrakstam "The Guardian" norādīja, ka Ukraina izmanto sabiedroto dāvināto pretgaisa aizsardzības sistēmu, padomju laika sistēmu un pārveidotu mobilo ložmetēju kombināciju.

Kā piemēru Rezņikovs minēja pēdējo Krievijas masveida raķešu triecienu, kad Ukraina notrieca 60 no 70 Krievijas raķetēm.

Tomēr Ukraina mudina sabiedrotos sniegt vairāk ieroču sistēmu, ieskaitot labāku pretgaisa aizsardzību. Rezņikovs uzsvēra, ka tas ir svarīgi, pat ja Ukraina var turpināt triecienu dziļi Krievijai, kā tas tika darīts naktī uz 5.decembri, kad tika veikti triecieni militārajiem lidlaukiem Krievijas Saratovas un Rjazaņas apgabalos. Vienlaikus viņš atteicās komentēt, vai Ukrainai ir potenciāls jauniem līdzīgiem triecieniem.

ISW: Ir ļoti mazticams, ka Krievijai izdotos ieņemt Kijivu
Ir ļoti mazticams, ka Krievijai izdotos ieņemt Kijivu, pat ja tā atkal uzbruktu no Baltkrievijas teritorijas, kārtējā izvērtējumā norāda ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.
Gaidāmais atkusnis var turpināties arī Ziemassvētkos

Nākamnedēļ Latvijā līs un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +2..+7 grādiem, apstiprina jaunākās laika prognozes, un atkusnis var turpināties arī Ziemassvētkos.

Līdz pirmdienai saglabāsies sals, vien piekrastē gaisa temperatūra brīžiem pakāpsies virs...

Apgabaltiesa vērtēs pirmās instances tiesas pagaidu lēmumu atļaut Ogres novadā turpināt karjera "Granāti" darbību
Rīga, 16.dec., LETA. Administratīvā apgabaltiesa gada beigās vērtēs pirmās instances tiesas lēmumu, ar kuru tā apmierināja SIA "Granāti pluss" pagaidu aizsardzības lūgumu tiesvedībā saistībā ar Ogres novada domes lēmumu par karjera "Granāti" darbību, a...


Komentāri