lv
Cf1bQ3xC5uDHeKfCo8ndFDic0R7ArJx5aoSIABLL
633345

Skandāls nav atstāts nemanīts! Inspekcija veiks aknu transplantāciju auditu

Skandāls nav atstāts nemanīts! Inspekcija veiks aknu transplantāciju auditu

Veselības inspekcija (VI) nolēmusi uzsākt visaptverošu Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) Transplantācijas centrā veikto aknu transplantāciju tematisko auditu.

Audita ietvarā tiks izvērtētas visas 13 slimnīcā veiktās aknu transplantācijas.

Patlaban tiek apzināts tematiskā audita kopējais tvērums, notiek saziņa ar Latvijas un starptautiskajiem kolēģiem un ekspertiem. Auditu paredzēts uzsākt janvāra sākumā.

Kā ziņots, no PSKUS veiktajām 13 aknu transplantācijas operācijām tikai pieci pacienti atguvušies, bet astoņi aizgājuši no šīs dzīves, nenodzīvojot ilgāk par desmit dienām, vēstīja portāls "Delfi". Minētā statistika esot sliktāka par daudzām Eiropas valstīm, tai skaitā arī par Lietuvu, kur gan aknu transplantācija tiek veikta biežāk nekā Latvijā.

Patlaban PSKUS pieņemts lēmums vismaz uz gadu apturēt aknu transplantācijas veikšanu, kamēr tiks izveidota stabila komanda un vēlreiz veikts apmācību cikls, nodrošināta stabila pacientu plūsma.

PSKUS skaidroja, ka lēmums ir "sāpīgs", tomēr tas ir nepieciešams, ja slimnīca vēlas nodrošināt pacientiem pēc iespējas labāku pakalpojumu.

"Ir jāpieņem attiecīgie mēri, lai programmu vispār būtu iespējams restartēt. Tā nav atteikšanās no tās, bet gan rūpīga analīze, kas tad nepieciešams, lai pakalpojumu uzlabotu. Notiks intensīvs darbs, tikšanās, pārrunas, bet pagaidām vēl nav zināms, kādi būs nākamie soļi un lēmumi," norādīja PSKUS.

VMD aicina ziņot par vilkiem
Lai iegūtu pēc iespējas plašāku informāciju par vilku izplatību Latvijā, Valsts meža dienests (VMD) aicina iedzīvotājus ziņot par vilku klātbūtnes pazīmēm.
ASV cenšas pārliecināt Ķīnu ieņemt stingrāku nostāju pret Krieviju
Krievijas iebrukums Ukrainā turpinās jau teju desmit mēnešus un saņēmis gandrīz vienbalsīgu starptautisko nosodījumu, bet Rietumi cenšas izdarīt spiedienu uz Ķīnu ieņemt skaidrāku nostāju Kijivas atbalstam un Maskavas nosodīšanai.
Policija reidā ar netrafarētu ekipāžu pieķer ātruma pārkāpējus un šoferus bez tiesībām
Arī laikā, kad uz ielām ir ledus un sniegs, daļa autovadītāju nebaidās braukt ātrāk, nekā atļauts, un pat apzināti izraisīt auto sānslīdi. Valsts policijas ekipāžas reidā tika apturēts vadītājs par agresīvu braukšanu un kāds cits, kurš pa pilsētu brauc...


Komentāri