lv
btETmV88WSBAyKzFD981tMjllTjISsI6yh7ls2s7
631432

Vēlēšanu aģitācija tikai vienā valodā!

Vēlēšanu aģitācija tikai vienā valodā!

14. Saeima piekrīt pārņemt strīdīgo likumprojektu.

Saeima šodien nolēma turpināt skatīt 13.Saeimā iesniegtos grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas paredz noteikt, ka aģitācija pirms vēlēšanām var būt tikai valsts valodā. Liegums lietot citas valodas, izņemot latviešu valodu, attiektos uz priekšvēlēšanu aģitāciju gan sabiedriskajā un komerciālajā televīzijā un radio, periodiskajos izdevumos, tostarp reģionālajos, gan arī internetā (izņemot partiju mājaslapas), telpās un publiskās vietās.

Pret likumprojektu pārņemšanu atbildīgas komisijas sēdē iepriekš iebilda daži opozīcijas deputāti, skeptiski pret valodu ierobežojumiem bija arī cilvēktiesību eksperti un Saeimas Juridiskā biroja speciālisti. Tomēr komisijas vairākums nobalsoja par to, lai turpinātu skatīt grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā.

Atbalsta 700 000 eiro piešķiršanu pasaules hokeja čempionāta norisei Rīgā

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja šodien atbalstīja 700 000 eiro piešķiršanu 2023.gada pasaules hokeja čempionāta norisei galvaspilsētā.

570 000 eiro paredzēti SIA "Hokeja akadēmija" čempionāta organizatorisko izdevumu segšanai, 100 00...

«Kas ir sieva? Sieva ir vīrietis ar bārdu, kāds iebilst no jums?»

Tautas kalpi gandrīz trīs stundas diskutē par viendzimuma pāriem.

Lielo daļu šodienas Saeimas plenārsēdes aizņēma kārstas diskusijas par viendzimuma pāriem. Respektīvi – pēc frakcijas “Progresīvie” iniciatīvas deputāti apsprieda iespēju 14.Saeimai pārņe...

Saistībā ar degvielas cenu atlaidēm šodien veidojas rindas pie DUS

Saistībā ar būtiskām degvielas cenu akcijām pie "Neste", "Circle K", "Virši-A" un "Viada" degvielas uzpildes stacijām šodien veidojas rindas, novēroja aģentūra LETA.

"Circle K" degvielas uzpildes stacijās šodien no plkst.14 līdz 17 degvielai samazināta ...



Komentāri