lv
L8iGDnQw6R7mEEmYyU1cAyJS5rfBjrdggYpvNTL1
628873

Atbalsta regulējuma precizēšanu skaidras naudas deklarēšanai uz robežas. Kāpēc?

Atbalsta regulējuma precizēšanu skaidras naudas deklarēšanai uz robežas. Kāpēc?

Saeima šodien nolēma turpināt darbu pie iepriekšējā, 13.Saeimā, iesāktā likumprojekta "Par skaidras naudas deklarēšanu uz valsts robežas", lai precizētu šīs jomas regulējumu.

Grozījumi tiek virzīti, lai īstenotu cīņu pret nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un teroristu finansēšanu un iestrādātu Eiropas Savienības regulas normas, skaidrots likumprojekta anotācijā. Tajos paredzēts precizēt skaidras naudas definīciju, kā arī vairākas administratīvas lietas.

Tāpat plānots noteikt, ka gadījumos, kad pāri robežai tiek vesta mazāka summa par obligāti deklarējamajiem vismaz 10 000 eiro, konkrētās situācijās personai būs jāaizpilda skaidras naudas deklarācija. Atbildīgās amatpersonas deklarācijas aizpildīšanu šādā situācijā varēs pieprasīt, ja būs pazīmes, ka skaidra nauda ir saistīta ar noziedzīgu darbību.

Tā kā Latvijā pašlaik netiek nodrošināta skaidas naudas deklarācijas un skaidras naudas informācijas atklāšanas deklarācijas iesniegšana elektroniski, tad ar likumprojektu plānots atrisināt šo jautājumu. Plānots noteikt, ka deklarācijas pieejamas robežšķērsošanas vietās papīra formā, kā arī kompetentās iestādes tīmekļa vietnē, un ka tās jāiesniedz kompetentās iestādes amatpersonai.

Krievi 86 reizes apšaudījuši Hersonas apgabalu, trīs nogalinātie

Krievijas karaspēks diennakts laikā Hersonas apgabalu apšaudījis 86 reizes, trīs cilvēki nogalināti, bet vēl 13 ievainoti, pavēstīja Hersonas apgabala kara administrācijas vadītājs Jaroslavs Januševičs.

Krievi Hersonas apgabala apdzīvotās vietas apšaudī...

Video: Daugavpilī no policijas bēgošs iereibis BMW vadītājs mēģina paslēpties kafejnīcā
Naktī no 12. uz 13. decembri Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas videonovērošanas posteņa darbinieku redzeslokā nonāca kāda aktīva, iespējams, iereibušu personu grupa, kura savstarpēji konfliktēja netālu no kādas kafejnīcas Cietokšņa ielā. Par ie...
PČ hokejā Rīgā: galvaspilsētas dome piešķir līdzfinansējumu 700 000 eiro apmērā
Rīgas Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti ceturtdien vienbalsīgi atbalstīja pasaules čempionāta hokejā norisi galvaspilsētā 2023. gadā.


Komentāri