lv
jM9G5UxOqzWdsci9oicIPGJaPWy5KYXsMF5ZabZM
618634

RP ieprasa informāciju, vai uzņēmumi nesadarbojas ar sankcijām pakļautajiem

RP ieprasa informāciju, vai uzņēmumi nesadarbojas ar sankcijām pakļautajiem

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komiteja šodien nolēma uzdot pašvaldības administrācijai sniegt informāciju komitejai par to, vai pašvaldības uzņēmumi nesadarbojas ar sankcijām pakļautiem subjektiem.

Līdz janvāra beigām komiteja cer sagaidīt informāciju par iekšējās kontroles sistēmas darbību, nodrošinot Starptautisko un Latvijas nacionālo sankciju normu piemērošanu saistībā ar subjektiem, kam piemērotas sankcijas.

Lemšanu pa šo jautājumu rosināja opozīcijas deputāts Juris Radzevičs (GKR), kurš aicināja uz līgumattiecību pārtraukšanu ar Krieviju un Baltkrieviju.

Ņemot vērā Krievijas un Baltkrievijas iesaisti pilna mēroga karadarbībā pret Ukrainu, virkne Latvijas uzņēmumu veic saimnieciskās darbības pārkārtošanu, lai turpmāk nesadarbotos ar šo agresorvalstu tautsaimniecību pārstāvjiem.

Radzeviča ieskatā arī Rīgas pašvaldībai nepieciešams veikt saimniecisko līgumattiecību pārskatīšanu ar minēto agresorvalstu uzņēmumiem, to filiālēm, pilsoņiem un to reģistrētiem uzņēmumiem ārvalstīs un Latvijā, tajā skaitā ar uzņēmumiem, kur minēto valstu pilsoņi ir patiesā labuma guvēji.

Taču Radzeviča priekšlikumu aicināja neatbalstīt Rīgas domes Kpitālsabiedrību pārvalde. Tā norādīja, ka priekšlikums nav izpildāms, jo ir juridiski nekorekts un tiesiski nepamatots.

Līdz ar to komiteja Radzeviča priekšlikumu noraidīja, bet pieņēma lēmumu minēto jautājumu atrisināt pašvaldības administrācijai.

Kaili paliks apcietinājumā vismaz līdz 22.decembrim

Korupcijā apsūdzētā Eiropas Parlamenta (EP) deputāte no Grieķijas Eva Kaili, kas otrdien tika atcelta no EP viceprezidenta amata, paliks pirmstiesas apcietinājumā vismaz līdz 22.decembrim, trešdien pēc tiesas sēdes pārcelšanas paziņoja viņas advokāts.

4...

Skolas, slimnīcas slēdz, bet 6 pašvaldības plāno uzbūvēt 9 bērnudārzus. Kam?!

Sešas pašvaldības iecerējušas publiskās un privātās partnerības (PPP) projektā uzbūvēt deviņus bērnudārzus, trešdien Centrālās finanšu līgumu aģentūras (CFLA) rīkotajā konferencē "Publiskā un privātā partnerība - ledus ir sakustējies" sacīja CFLA Publi...

Latvijas hokeja izlase treniņos gatavojas pārbaudes turnīram Slovākijā
Latvijas hokeja valstsvienība izlašu pauzē Rīgā aizvadīja tikai otro treniņu, jo vairākiem spēlētājiem pirmdien mājupceļā kavējās lidmašīnu reizi. Pārbaudes turnīrā izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš neiekļāva nevienu Eiropas topa līgās spēlējo...


Komentāri