lv
3mtiCm1t2zYXW3iVasVtW5MGoKi7glZBVHXadQty
615433

Notiks komponista Georga Pelēča jubilejas koncerts

Notiks komponista Georga Pelēča jubilejas koncerts

21.decembrī plkst.18 Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē notiks komponista Georga Pelēča 75.gadu jubilejas koncerts, informēja Valsts kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" pārstāvis Gints Ozoliņš.

Koncertprogrammā "Tikšanās ar draugu" muzicēs pianiste Agnese Egliņa un obojists Pēteris Endzelis, kā arī Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" diriģenta Normunda Šnē vadībā.

Koncerta ievadā klausītāju uzmanībai tiks piedāvāts 2018.gadā tapušais opuss stīgu orķestrim "Peoniju deja". Egliņas saspēlē ar kamerorķestri "Sinfonietta Rīga" varēs noklausīties trīs liriskus končertīno - "Balto", "Florestana maršus" un "Eistebija vēstuli", bet Endzelis atskaņos obojas koncertu "Atceroties Orfeju".

Pelēcis ir komponists un viens no autoritatīvākajiem mūzikas zinātniekiem Latvijā, īpaši kontrapunkta teorijas un vēstures laukā. Komponista radoši zinātniskie komandējumi ir bijuši Oksfordas un Kembridžas universitātēs, uzstāšanās starptautiskās konferencēs Rīgā, Maskavā, Romā un citur. Georgs Pelēcis savā radošajā mūžā veicis nozīmīgu muzikologa darbu un līdzās tam radījis arī ievērojamu skaitu opusu dažādiem izpildītāju sastāviem.

Egliņa ir vairāku konkursu laureāte un trīskārt saņēmusi Lielo mūzikas balvu - "Par izcilu darbu ansamblī" (2010), "Par izcilu sniegumu gada garumā" (2020) un "Par izcilu interpretāciju" Valsts kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" ansambļa sastāvā (2021). Mūziķes aktīvā koncertdzīve sniedzas arī tālu aiz Latvijas robežām.

Endzelis bijis oboju grupas koncertmeistars Liepājas Simfoniskajā orķestrī, pēc tam muzicējis Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestrī. Kamerorķestrī "Sinfonietta Rīga" Endzelis uzsāka pirmās obojas misiju 2011.gadā. 2010.gadā obojists saņēmis Latvijas Nacionālās operas ģenerālsponsoru balvu kā labākais operas orķestra mūziķis.

Ļoti svarīgi! Aicina savlaicīgi attīrīt ēku jumtus no sniega un apledojuma

Ņemot vērā, ka arī Liepājā pēdējo dienu laikā intensīvi snidzis, Liepājas pilsētas būvvalde aicina ēku īpašniekus un apsaimniekotājus sekot līdzi ēku jumtu drošībai un savlaicīgi tos attīrīt no sniega un apledojuma, informēja Liepājas pilsētas būvvalde...

ASV izveido Kosmosa spēku vienību Dienvidkorejā
ASV bruņotie spēki trešdien Dienvidkorejā oficiāli atklāja Kosmosa spēku vienību, kura ļaus Vašingtonai labāk uzraudzīt sāncenses – Ziemeļkoreju, Ķīnu un Krieviju, raksta "Associated Press" (AP).
Par 17 mašīnu apzagšanu Rīgā lūdz sākt kriminālvajāšanu pret vīrieti
Šī gada 6. decembrī Valsts policija (VP) kriminālvajāšanas uzsākšanai nodeva lietu par zādzībām no automašīnām, kas izdarītas Rīgā. Kopumā tika apzagtas 17 automašīnas. Policija noskaidroja un aizturēja iespējamo vainīgo, portālu "Delfi" info...


Komentāri