lv
EWNqhVqXGZibqlRXJl7CsakJLs8MDkXaZuzWYvE7
614717

Saikne starp mūziķiem orķestrī un diriģentu ir patiesi unikāla. Saruna ar Henriju Kristoferu Āviku

Saikne starp mūziķiem orķestrī un diriģentu ir patiesi unikāla. Saruna ar Henriju Kristoferu Āviku
Igauņu diriģents Henrijs Kristofers Āviks šogad plūcis laurus Jevgeņija Svetlanova Starptautiskajā diriģentu konkursā, kurā absolūtā uzvarētāja titulu kopš 2010. gada vēl joprojām glabā mūsu pašu Andris Poga. Savukārt jau ceturtdien, 15. decembrī, jaunais, taču bagātīgu pieredzi un zināšanas guvušais diriģents pirmo reizi stāsies pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pults ar divām no spilgtākajām Franča Lista partitūrām – klavierkoncertu (kurā soliste būs pianiste Elīna Bērtiņa) un simfonisko poēmu "Prelīdes".  Lai arī jaunā diriģentu paaudze, šķiet, arvien vairāk sāk nomainīt vecākās, ar katru jauno seju ir jāiepazīstina. Vai vēl labāk – jāiet uz koncertu, jo nekas par diriģentu nepasaka vairāk kā viņa darbs ar orķestri. Taču koncertā neuzzināsi, kā viss sākās, kas ir patiesi svarīgs un kā diriģents kļūst par diriģentu.
Pēc kritiena futbola Pasaules kausa stadionā dzīvību zaudējis apsardzes darbinieks
Pēc Pasaules kausa ceturtdaļfināla spēles stadionā Kataras pilsētā Lusailā nokrita apsardzes darbinieks, kurš trīs dienas vēlāk no gūtajiem savainojumiem nomira, trešdien vēstīja BBC.
Viļņā taps Lietuvas Nacionālā koncertzāle – būvniecību plāno sākt 2024. gadā
Lietuvā izsniegta būvatļauja Nacionālās koncertzāles projektam Viļņā, paziņoja Lietuvas galvaspilsētas pašvaldība. Plānots drīzumā izsludināt starptautisku iepirkuma konkursu kompleksa būvniecībai, bet reālus būvdarbus plānots sākt 2024. gadā.
ASV kategoriski iebilst pret Serbijas karavīru atgriešanos Kosovā

ASV kategoriski iebilst pret Belgradas ideju ļaut Serbijas karavīriem atgriezties Kosovas ziemeļos, otrdien paziņojis ASV Valsts sekretāra pilnvarotais Rietumbalkānu jautājumos Gabriels Eskobars.

"Mēs esam kategoriski pret to, mēs to kategoriski noraidā...



Komentāri