lv
mig7SJicCbHkIs7y3axwNli9KSfKYaaAauep7S0V
612873

ISSP Skolas tiešsaistes kursā varēs apgūt fotogrāfijas pamatus

ISSP Skolas tiešsaistes kursā varēs apgūt fotogrāfijas pamatus

"ISSP Skolas" tiešsaistes kursā interesenti varēs apgūt fotogrāfijas pamatus, informēja skolas pārstāve Katrīna Dūka.

No janvāra "ISSP Skola" aicina apgūt fotogrāfiskās domāšanas pamatus un kameras tehniskās iespējas intensīvā divu mēnešu tiešsaistes kursā "Ievads fotogrāfijā", kas pieejams ikvienam interesentam Latvijā un ārpus tās. Kursu vadīs pieredzējuši pasniedzēji un fotogrāfi Vika Eksta un Ingus Bajārs.

"Ievads fotogrāfijā" ir domāts ikvienam, kam ir interese par fotogrāfiju, neatkarīgi no pieredzes un prasmēm, un kas vēlas spert pirmos soļus fotogrāfijas pasaules izzināšanā.

Kursu veido astoņi tematiskie bloki, ietverot gan teorētiskās lekcijas, gan praktiskās nodarbības. Kursa dalībnieki apgūs attēlu veidošanas principus un iemācīsies radīt fotogrāfijas gan darba vajadzībām, gan savam priekam. Pildot praktiskus un radošus uzdevumus, dalībnieki apgūs fotogrāfijā pielietoto vizuālo valodu, kā arī gūs ieskatu svarīgu autoru daiļradē.

Pēc ievadkursa beigšanas dalībniekiem būs izpratne par tādiem jēdzieniem kā ekspozīcija, slēdža laiks, asuma dziļums un citiem fotogrāfam būtiskiem rīkiem, kā arī apgūtas prasmes apzināti kontrolēt kameras iespējas. Kursa noslēgumā dalībnieki prezentēs nelielu, pašu veidotu fotogrāfiju sēriju.

Eksta ir latviešu māksliniece un pedagoģe, kas veido konceptuālās mākslas projektus, izmantojot fotogrāfiju, kustīgo attēlu, performanci. Apguvusi fotogrāfiju Andreja Granta fotostudijā un EFTI fotoskolā Madridē. Kopš 2014.gada viņa piedalās izstādēs Latvijā un ārvalstīs.

Bajārs ir fotogrāfs ar vairāk nekā desmit gadu darba pieredzi fotogrāfijā. Viņš ir specializējies interjera, arhitektūras un produktu fotografēšanā. Kopš 2012.gada Bajārs darbojas kā ISSP tehniskais direktors. Viņš ir pabeidzis ISSP Skolas divu gadu programmu, kā arī papildinājis zināšanas pie jomas profesionāļiem Latvijā un ārzemēs.

Kurss notiks pirmdienās un ceturtdienās no plkst.18.30 līdz 20.30 tiešsaistē. Nodarbības sāksies, tiklīdz grupa būs pilna. Provizoriskais sākums - janvārī. Nodarbības notiks latviešu valodā.

Kursu "Ievads fotogrāfijā" organizē biedrības ISSP neformālās izglītības platforma ISSP Skola, kas jau 11 gadus darbojas laikmetīgās fotogrāfijas jomā, piedāvājot mūsdienīgu, atvērtu, radošu un kritisku vidi, kurā jaunie un jau pieredzējušie fotogrāfi attīsta un papildina savas prasmes fotogrāfijā.

Levita un Somijas prezidenta pārrunu mērķis - drošības situācija reģionā

19.decembrī plkst.10.35 Rīgas pilī Valsts prezidents Egils Levits tiksies ar Somijas prezidentu Sauli Nīnisto, lai pārrunātu drošības situāciju reģionā, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Tāpat abu valstu līderi diskutēs par divpusējo sadarbību, kā ...

Plūdos Kongo DR dzīvību zaudējuši vismaz 120 cilvēki
Vairāk nekā 120 cilvēki gājuši bojā pēdējo gadu lielākajos plūdos Kongo Demokrātiskās Republikas galvaspilsētā Kinšasā, ziņo varasiestādes, uz kuru pausto atsaucas britu raidsabiedrība BBC.
Jauns dronu uzbrukums Kijivai: notriekti 13 'lidojošie mopēdi', paziņo Zelenskis
Trešdienas rītā Kijiva un Kijivas apgabals piedzīvojis Irānas ražojuma dronu-pašnāvnieku uzbrukumu. Savukārt Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņojis, ka saskaņā ar provizorisko informāciju notriekti ir visi 13 palaistie "Shahed-136".


Komentāri