lv
ayC3auv1sPU8bBrbczoQN3XTCpEH2pQdhRAhgOAL
610952

Progresīvie: Latvijas sabiedrība ir pelnījusi ātrāku jaunās valdības izveidi

Progresīvie: Latvijas sabiedrība ir pelnījusi ātrāku jaunās valdības izveidi

Jaunās valdības veidošanas process esot bijis pārāk ilgs un Latvijas sabiedrība ir pelnījusi, ka tā tiktu izveidota ātrāk, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta panorāma" sacīja partijas "Progresīvie" pārstāvis Atis Švinka.

Švinka norādīja, ka jaunās valdības darbi un ieceres, kas paveicami, vērtējami kā sarežģīti. Viņš norādīja, ka, piemēram, valdības prioritāšu ir ļoti daudz.

Vienlaikus viņš norādīja, ka apsveicams solis ir tas, ka visas trīs partijas drošību izvirzījušas kā absolūtu prioritāti.

"Gribu novēlēt izdošanās un lai viss sanāk," pauda Švinka, norādot, ka neprognozēs, cik ilgs būs valdības mūžs, vienlaikus norādot uz ilgo darbu pie deklarācijas.

Švinka piebilda, ka valdības izveides laiks arī liecinot par to, ka darbs viegls nebūšot.

Runājot par "Progresīvo" darbu Saeimā, Švinka norādīja, ka politiskais spēks būšot konstruktīva opozīcija.

Vēstīts, ka Saeima šodien lems par uzticības izteikšanu Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) jaunajai valdībai.

Apstiprināšanas gadījumā tā būs Kariņa otrā vadītā valdība.

Visi partiju izvirzītie ministru amatu kandidāti ir 14.Saeimas deputāti, vienīgi AS veselības ministra amatam izvirzījis Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektori Līgu Meņģelsoni.

Topošajā valdībā "Jaunā vienotība" JV izvirzījusi Arvilu Ašeradenu finanšu ministra, Edgaru Rinkēviču ārlietu ministra, Inesi Lībiņu-Egneri tieslietu ministres, Andu Čakšu izglītības un zinātnes ministres, Raimondu Čudaru klimata un enerģētikas ministra un Eviku Siliņu labklājības ministres amatiem.

"Nacionālā apvienība" (NA) ekonomikas ministra amatam izvirzījusi Ilzi Indriksoni, aizsardzības ministra amatam - Ināru Mūrnieci, kultūras ministra amatam - Nauri Puntuli, bet satiksmes ministra amatam - Jāni Vitenbergu.

Savukārt "Apvienotais saraksts" (AS) veselības ministra amatam izvirzījis Meņģelsoni, zemkopības ministra amatam - Didzi Šmitu, iekšlietu ministra postenim - Māri Kučinski, bet vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam - Māri Sprindžuku.

14.Saeimas vēlēšanas notika 1.oktobrī, un parlaments uz pirmo sēdi sanāca 1.novembrī. Topošajā koalīcijā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem valdības izveidošanai bija nepieciešami divarpus mēneši kopš vēlēšanām.

Topošajai koalīcijai Saeimā būs neliels vairākums - 54 balsis no 100. JV ir 26 deputāti, AS - 15, bet NA - 13.

Plūdos Kongo galvaspilsētā ap 100 bojāgājušo

Kongo Demokrātiskās Republikas galvaspilsētā Kinšasā otrdien izcēlās plūdi, kuros gājuši bojā ap 100 cilvēku, ziņoja valsts televīzija.

Plūdi izcēlās pēc lietavām, kas ilga visu nakti uz otrdienu. Iepriekš bija ziņots par 55 bojāgājušajiem.

Galvenās iel...

Trešdienas joku deva

Smejies vesels!

###

Ne tik briesmīgs ir pats muļķis, kā viņa pamācības.

###

Ja mēģina šampanieša pudeli atvērt ar zobiem, pirmais, kas iešaujas galvā, ir korķis.

###

Līgavas draudzene kāzās noķēra tādu buķeti, ka venerologs kļuva mēms.

###

Mūku saruna:

...
Koalīcijas partijas paraksta sadarbības līgumu

Koalīcijas veidotāji, partiju apvienības "Jaunā vienotība", partiju apvienības "Apvienotais saraksts" un Nacionālās apvienības pārstāvji šodien parakstīja koalīcijas sadarbības līgumu.

Tāpat koalīcijas partiju pārstāvji parakstīja deklarāciju par Krišj...



Komentāri