lv
Vzi41dLZnqXkgxTbxbpojl0jB4d1ILbgBwzp8Pko
602058

Atklās pirmo Latvijā radīto e-cigarešu un bateriju depozīta sistēmu

Atklās pirmo Latvijā radīto e-cigarešu un bateriju depozīta sistēmu

Piektdien, 16.decembrī, Rīgā atklās pirmo Latvijā radīto e-cigarešu un bateriju depozīta sistēmas iekārtu "Wingo", informēja SIA "Wingo Deposit" pārstāvji.

Pirmais depozīta automāts atradīsies Dzirnavu ielā 74/76, un to plānots atklāt plkst.13.

Kā norāda kompānijā, "Wingo" ir pasaulē unikāla depozīta sistēma, kas radīta, lai samazinātu e-cigarešu pārstrādes problēmu. Pēc "Wingo Deposit" aprēķiniem, Latvijas dabā ik gadu nonāk aptuveni 360 tonnas nepārstrādātu e-cigarešu.

Kompānijā skaidro, ka katra e-cigarete satur aptuveni 0,15 gramus litija. Gada laikā tās ir 2,7 tonnas litija, ar ko pietiek aptuveni 300 elektrisko automašīnu baterijām.

"Wingo" savākto litiju tālāk nodos elektrības banku ražošanai Ukrainas armijai. Elektrības bankas tiks tālāk izmantotas karalaukā, lai karavīri varētu uzlādēt komunikāciju ierīces.

Taujāti par investīcijām, "Wingo Deposit" pārstāvji tās neatklāja.

Vienlaikus kompānijā skaidroja, ka "Wingo Deposit" ir sabiedriskā labuma organizācija, kas saņēmusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu, un turpmākais e-cigarešu depozīta sistēmas attīstības temps atkarīgs no ieinteresētajiem uzņēmumiem, kas šīs iekārtas vēlēsies izvietot savās telpās.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Wingo Deposit" reģistrēts 2020.gadā, un tā pamatkapitāls ir 5836 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir AS "BAO" (36%), Mārim Gulbim piederošais SIA "KMPGB" (20%), Jurģim Ugoram piederošais SIA "Correctus" (16,19%), Vismands Menjoks (19,81%) un Nauris Paulovskis (8%).

Baltijas biržās otrdien kritums Rīgā

Baltijas valstu "Nasdaq" biržās otrdien kritums reģistrēts tikai Rīgā, liecina biržas informācija.

Rīgas biržas indekss "OMX Riga" otrdien samazinājās par 0,18%.

Viļņas biržas indekss "OMX Vilnius" otrdien palielinājās par 0,08%, bet Tallinas biržas ind...

Visā valsts teritorijā autoceļi sniegoti un apledo

Pēcpusdienā ap plkst.16.30 visā valsts teritorijā autoceļi sniegoti un apledo, īpaši apgrūtināta braukšana uz Liepājas šosejas no Blīdenes līdz Skrundai, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Tāpat īpaši apgrūtināta braukšana ir uz reģi...

Pandēmijas pieredze Talsu novada skolām palīdzējusi veikli pāriet uz attālinātajām mācībām sniegputeņa dēļ
Talsu novadā sniegputeņa dēļ otrdien un trešdien mācības skolās notiek attālināti. To izdevies viegli noorganizēt, pateicoties kovida pandēmijas laikā iegūtajai pieredzei. Arī otrdien Talsu novadā turpināja snigt, taču ne tik stipri, kā bija prognozēts...


Komentāri