lv
bDkzENV0cdoeiRMdM5KbRUogIkclbEMYxHTYQA2P
599596

Ķildas Rīgas domē – sadarbības līguma pārkāpums vai atriebība?

Ķildas Rīgas domē – sadarbības līguma pārkāpums vai atriebība?
Ceturtdiena, 8. decembris, bija diena, kad Rātsnamā uzplaiksnīja jaunas politiskās intrigas. Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti ar vienas balss pārsvaru atbalstīja priekšsēdētājas Ivetas Ratinīkas (LA) atbrīvošanu no pienākumu pildīšanas un vietā iecēla deputāti Laimu Geikinu (PP). Komentējot šos notikumus, "Latvijas attīstībai" frakcijas vadītājs Viesturs Zeps portālam "Delfi" pauž, ka koalīcijas vadītājs, pārkāpjot virkni koalīcijas līguma punktu, šobrīd pats iznīcina koalīciju. Savukārt Rīgas mērs Mārtiņš Staķis atbildē portālam "Delfi" norāda, ka "frakcija "Latvijas attīstībai" jau ilgstoši darbojusies destruktīvi", ko, viņaprāt, visspilgtāk pierādīja frakcijas deputātu rīcība, domes sēdē neatbalstot Rīgas teritorijas plānojuma apstiprināšanu, un pēc tam arī neatbalstot vēršanos Satversmes tiesā saistībā ar lēmumu plānojumu apturēt.
Okupantiem Ukrainā piedāvā padoties dronam
Ukrainas bruņotie spēki publicējuši video instrukciju krievu valodā, kur skaidrots, kā okupantu karavīri var droši "padoties gūstā ukraiņu dronam".
Kopš septembrī noteiktajiem ierobežojumiem Latvijas robežu šķērsojuši teju 20 000 Krievijas valstspiederīgo
Kopš 19. septembra, kad spēkā stājušies ar valdības lēmumu noteiktie ierobežojumi nebūtiskai ceļošanai, Krievijas–Latvijas un Baltkrievijas–Latvijas valsts robežu ir šķērsojuši 19 544 Krievijas valstspiederīgie, informēja Valsts robežsardze.
Latvijā otro reizi izmaksās maksimālo kompensāciju par potes pret Covid-19 komplikācijām
Latvijā izmaksās jau otro maksimālo kompensāciju par vakcinācijas pret Covid-19 radītām blaknēm, un tā noteikta 142 290 eiro apmērā. Otrdien valdība nolēma piešķirt šos līdzekļus kompensācijas izmaksāšanai.


Komentāri