lv
bYeDcGwvyy0DN8qFjU7Zt10wcDKr0n5ZpDQSJFP3
596590

Makrons atliek pensiju reformas prezentāciju līdz janvārim

Makrons atliek pensiju reformas prezentāciju līdz janvārim

Francijas prezidents Emanuels Makrons līdz janvārim atlicis pretrunīgi vērtētās pensiju reformas prezentāciju, kā iemeslu minot vadības maiņu divās opozīcijas partijās.

Gan zaļie, gan labējie republikāņi ir ievēlējuši jaunus līderus, un Makrons pavēstīja, ka konsultēsies ar viņiem pirms pensiju reformas prezentācijas 10.janvārī.

Sākotnēji prezentācija bija plānota jau šo ceturtdien.

"Tas dos vēl dažas nedēļas tiem (..), kuri ir uzņēmušies ar valdību apspriest dažus no galvenajiem reformas elementiem," paziņoja prezidents.

Makrons uzskata, ka pensionēšanās vecums jāpalielina no 62 gadiem līdz 64 vai 65. Pašreiz Francijā ir viens no zemākajiem pensionēšanās vecumiem Eiropas Savienībā (ES).

Francijā visi strādājošie saņem valsts pensiju. Bez reformām valdībai nākotnē nāktos samazināt pensijas lielumu, norādījis Makrons.

Makrons arī solījis ieviest universālu pensiju sistēmu, kas nomainītu pašreizējos 42 "īpašos režīmus", ko bauda dažādās nozarēs strādājošie, sākot ar dzelzceļniekiem un enerģētikas sektorā strādājošajiem un beidzot ar advokātiem un Parīzes opernama darbiniekiem.

Pensiju reformai, kas ir viens no Makrona ilgtermiņa mērķiem, ir daudz pretinieku un kritiķu.

Arodbiedrības sarīkoja milzīgus protestus un streikus, kad šo reformu mēģināja īstenot pirmo reizi pirms diviem gadiem. Sākoties Covid-19 krīzei, valdība atlika reformas plānus.

Peru protestos pret jauno prezidenti gājuši bojā septiņi cilvēki

Peru notiekošos protestos pret jauno valsts prezidenti Dinu Boluarti, kas pie varas nākusi pēc līdzšinējā prezidenta Pedro Kastiljo atstādināšanas no amata, kopš svētdienas ir gājuši bojā septiņi cilvēki, tai skaitā trīs pusaudži, paziņoja varas iestād...

Izčib 100 000 un paļāvība policijai – tūrfirmas maksātnespēja atstāj bez eksotikas
Ceļojumam uz Taizemi vajadzīgo summu Anita Latišenoka krāja vairākus mēnešus. Abi ar vīru sapņoja 2020. gadā pirmo reizi doties uz valsti ārpus Eiropas Savienības. Tad sākās pandēmija un tūres rīkotājs ekskursiju vairs nesolīja. Avansā iemaksātos 700 e...
Dižs sasniegums kodolsintēzē – iespējams, pirmo reizi sasniegta pozitīva enerģijas bilance
Kodolsintēzes reaktori bieži dēvēti par enerģētikas nākotni – imitējot tos procesus, kas notiek Saules iekšienē, varam iegūt milzum daudz enerģijas relatīvi drošā un tīrā veidā. Taču līdz šim neviens no eksperimentālajiem kodolsintēzes reaktoriem nebij...


Komentāri