lv
9a6ZnwfcvVHLqg3xiguaLBObcdgz28yBxvNUfF9T
586848

Zemans: Ukrainas atbalstīšanai jābūt prioritātei pār ekonomiskajām interesēm

Zemans: Ukrainas atbalstīšanai jābūt prioritātei pār ekonomiskajām interesēm

Ukrainas atbalstīšanai jābūt prioritātei pār ekonomiskajām interesēm, intervijā Čehijas Radio svētdien sacīja Čehijas prezidents Milošs Zemans, atzīstot arī, ka savulaik maldījies attiecībā uz Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Krievijas iebrukums apdraud ne tikai Ukrainu vien, uzsvēra prezidents.

Šādā situācijā bažām par ekonomiku jāatvirzās otrajā plānā, bet palīdzību Ukrainai nedrīkst vājināt, sacīja Zemans.

Pēdējo mēnešu laikā Čehijā notikušas vairākas protesta akcijas pret augstajām energoresursu un pārtikas cenām, kā arī valdības lielo militāro palīdzību Ukrainai.

Zemans tomēr uzstāja, ka Čehijas valdības atbalsts Ukrainai nav pārmērīgs.

Radio intervijā prezidents atzina, ka pašam savulaik radies aplams priekšstats un pauda nožēlu, ka maldījies attiecībā uz Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

"Es viņu redzēju kā politiķi, kuru es neidealizēju, bet par kuru man tomēr radās priekšstats, ka viņam rūp savas valsts intereses. Tomēr agresija pret Ukrainu bija pretēja Krievijas Federācijas interesēm. Un ja Vladimirs Putins to neapzinājās, tad tas valstij ir vēl sliktāk."

Iesaka svētkos dāvināt tādas dāvanas, kas neapdraud bērna veselību un dzīvību

Tuvojoties Ziemassvētkiem un dāvināšanas laikam, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) speciālisti atgādina par drošu dāvanu sagatavošanu bērniem un iesaka izvēlēties tādas, kad neapdraud viņu veselību un dzīvību, sacīja slimnīcas pārstāvji.

Pē...

Latvijā apņemas ieviest specializētās audžuģimenes pusaudžiem
No aptuveni 500 bērniem, kas patlaban atrodas bērnunamos, vairāk nekā 60%, tātad lielākā daļa ir pusaudžu vecumā – 13 un vairāk gadus veci, liecina Labklājības ministrijas (LM) apkopotie dati. Pusaudžu vecumam raksturīgas uzvedības problēmas un atkarīb...
Lidostā «Rīga» sniegputeņa dēļ vairāki atcelti un pārcelti reisi
Sniegputeņa dēļ pirmdienas rītā lidostas "Rīga" skrejceļu uz neilgu brīdi nācās slēgt, taču dienas gaitā vairāki lidojumi atcelti un daudzi reisi pārcelti.


Komentāri