lv
kPVNxO5EgTeQSLBM3tDbnOYrUyIn6H6Lf1jbJVW2
585629

Āraišu ezerpils Arheoloģiskajā parkā notiks Bluķa svētki

Āraišu ezerpils Arheoloģiskajā parkā notiks Bluķa svētki

Svētdien, 18.decembrī, no plkst.14 līdz plkst.16 kopā ar folkloras grupu "Grodi" Āraišu ezerpils Arheoloģiskajā parkā tiks svinēti Bluķa svētki - jaunā gaismas gada sākšanās, informēja parka muzejpedagoģe Dārta Dzenīte.

Lai vairotu kopīgo prieku, apmeklētāji aicināti nākt maskās.

Bluķa svētkos apkopo visas nelaimes un likstas no iepriekšējā gada, lai ar jaunām un pozitīvām domām sāktu nākamo gadu. Pēc seno latviešu tradīcijām bluķis simbolizē sauli, kuru tad izripina pa malu malām - pēc tam sadedzina ugunskurā, jautri lecot tam pāri un baudot ugunskura siltumu un gaismu.

Pasākuma gaitā apmeklētāji varēs taisīt lāpas, doties kopīgā bluķa vilkšanas pārgājienā pa parka teritoriju un, dzerot tēju, ejot rotaļās un dziedot, svinēt gaismas atgriešanos.

Putins šogad neorganizēs tradicionālo gada noslēguma preses konferenci
Krievijas prezidents Vladimirs Putins šogad neorganizēs tradicionālo gada noslēguma preses konferenci, pirmdien paziņojis Kremlis.
Sniegputeņa dēļ Talsu novadā rīt un parīt skolēni mācīsies attālināti
Talsu novadā rīt, 13. decembrī, un parīt, 14. decembrī, sniegputeņa dēļ mācības skolās visām klašu grupām notiks attālināti, informēja pašvaldībā.
Kas ir nemateriālais kultūras mantojums, un kāpēc tas jāaizsargā
No psalmu dziedāšanas Ziemeļlatgalē, Siguldas spieķu darināšanas  līdz pat dažādu instrumentu spēlēšanas prasmēm un dažādām kultūrtelpām – tik raibs un bagāts ir Latvijas Nacionālais nemateriālā kultūras mantojuma saraksts. To sāka veidot 2017. gadā. Š...


Komentāri