lv
uCW02TenIqNj8MTRFPjbiXFPuzoQsgAimP2f810r
581974

Janvārī būs skatāms koncertuzvedums Mazais princis

Janvārī būs skatāms koncertuzvedums Mazais princis

Koncertuzvedums "Mazais princis" nākamā gada janvārī būs skatāms Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars", informēja Liepājas Simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

Pagājušajā vasarā festivālā "Liepājas skaņas Rundāles pilī" Liepājas Simfoniskais orķestris pirmo reizi piedāvāja ģimenēm ar bērniem noskatīties muzikālu izrādi "Mazais princis". Nākamā gada 13.janvārī un 14.janvārī četros seansos to varēs piedzīvot arī klausītāji Liepājā, koncertzāles "Lielais dzintars" Dzintara Jurgelaiša kamerzālē.

Kultūrizglītības programmā "Latvijas skolas soma" izrādes seansi notiks 13.janvārī plkst.10 un 12, kā arī 14.janvārī plkst.12 un 15.

Koncertuzvedums "Mazais princis" tapis Spēlmaņu nakts un Lielās mūzikas balvas laureātes - režisores Zanes Kreicbergas tandēmā ar komponistu Andri Vecumnieku.

Slaveno Antuāna de Sent-Ekziperī stāstu izspēlēs Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi - flautists Reinis Lapa, obojists Mārtiņš Zālīte, klarnetists Kārlis Catlaks, fagotists Artis Zēns, mežradznieks Ingus Novicāns un trompetists Mārtiņš Zujs kopā ar aktieri Ēriku Vilsonu. Uzveduma scenogrāfijas autors ir Varis Siliņš.

"Šajā koncertizrādē gribam radīt vienas nelielas bērnības atmiņas vecākiem un vienu lielu fantāzijas piedzīvojumu bērniem," piebilst komponists Vecumnieks.

Antuāna de Sent-Ekziperī "Mazais princis" ir poētisks stāsts par to, kā lidmašīnas pilots, kurš, ciešot avārijā, nosēžas tuksnesī un tur satiek mazu zēnu, kas uz Zemi atlaidies no neliela asteroīda. Stāsts ir filozofisks, un tas ietver sabiedrības kritiku, vienlaikus pārdomājot pieaugušo pasaules dīvainības. Lai arī pasniegts kā bērnu grāmata, "Mazais princis" pieaugušajiem lasītājiem devis vairākas atklāsmes par cilvēka raksturu.

Biļetes uz koncertuzvedumu "Mazais princis" pieejamas "Biļešu paradīzes" tīklā.

Koncerta norisi atbalsta Kultūras ministrija, Liepājas pilsētas pašvaldība un kultūrizglītības programma "Latvijas skolas soma".

Ziņo arī The Guardian: Krievu neonacistu grupējums vāc izlūkinformāciju Baltijā

Britu laikraksts "The Guardian" vēsta, ka ar Kremli saistītais krievu neonacistu paramilitārais grupējums "Rusič" aicinājis savus atbalstītājus vākt un iesniegt ziņas par militāro infrastruktūru Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Laikraksts norāda, ka šis kr...

Kaspars Cikmačs: Atjaunīgās enerģijas tirgus ir karsts, un konkurentu daudz
AS "Latvenergo" prioritāte ir būtiska elektroenerģijas ražošanas portfeļa palielināšana, koncentrējoties uz lielas jaudas saules un vēja parku attīstīšanu. Jo ātrāk sekmīgi izdosies izveidot jaunus atjaunīgo resursu elektrības ražošanas avotus, jo mazā...
Apledojuma dēļ uz neilgu laiku slēgts lidostas «Rīga» skrejceļš
Straujas apledojuma veidošanās dēļ rūpēs par lidojumu drošību lidostas "Rīga" skrejceļš slēgts līdz plkst. 11.00, informēja lidostā.


Komentāri