lv
xcDPVrltyjCEEpSyp78Aji2ctikYj80xgf9PvU1u
581375

Turpinās iztiesāt krimināllietu par robežsargu kukuļošanu un krāpšanu saistībā ar vairākiem iepirkumiem

Turpinās iztiesāt krimināllietu par robežsargu kukuļošanu un krāpšanu saistībā ar vairākiem iepirkumiem

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētas tiesā šodien plkst.10 turpinās skatīt krimināllietu, kurā par korupciju un krāpšanu saistībā ar vairākiem iepirkumiem apsūdzētas septiņas personas, tostarp robežsargi un uzņēmumu pārstāvji, liecina ieraksts tiesu kalendārā.

Iepriekš lietas iztiesāšana tika apturēta viena no apsūdzētā slimības dēļ.

Atbilstoši krimināllietā celtajām apsūdzībām, divas Valsts robežsardzes amatpersonas pieprasīja un pieņēma kukuļus, kā arī atbalstīja krāpšanu. Savukārt piecas fiziskas personas, darbojoties juridisko personu interesēs, deva kukuļus robežsargiem un izdarīja krāpnieciskas darbības, nodarot valstij mantisku zaudējumu vairāk nekā viena miljona eiro apmērā, iepriekš informēja prokuratūrā.

Apsūdzības celtas pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļdošanu un krāpšanu.

Viens no uzņēmējiem, piedāvājot iepirkuma prasībām neatbilstošu preci, izkrāpa naudu, kas bija paredzēta par iepirkuma prasībām atbilstošu iekārtu iegādi vairāk nekā viena miljona eiro vērtībā.

Par veiktajām nelikumīgām darbībām vairākos iepirkumos Valsts robežsardzes amatpersonas kopumā pieprasīja un saņēma vairākus desmitus tūkstošus eiro.

Krāpšana nav saistīta ar valsts austrumu robežas joslas būvniecību, bet ar tehniskajai specifikācijai neatbilstošu sensoru komplektu piegādi, norādīja prokuratūrā.

Tāpat prokuratūra virzījusi procesu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu divām juridiskajām personām.

Lietā apsūdzēti Valerijs Širokovs, Igors Žuravļovs, Jevgēnijs Golubkovs, Kristīne Galviņa, Jānis Dzelme, Igors Petrovs un Vladimirs Petrakovs.

Publiski pieejamās amatpersonu deklarācija liecina, ka Širokovs 2018.gadā beidzis darbu robežsardzē kā iepirkuma komisijas priekšsēdētājs. Arī Žuravļovs darbu robežsardzē beidzis 2019.gadā kā iepirkuma komisijas priekšsēdētājs.

Galerijā Istaba atklās Grafiķu kalendāru

Galerijā "Istaba" šodien atklās "Grafiķu kalendāra 2023" oriģinālu izstādi un notiks arī kalendāra svinīgā atklāšana, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Patrīcija Māra Vilsone.

Izstādē būs aplūkojams ne vien jauno mākslinieku radošais redzējums par ga...

Pirmdienas joku deva

Smejies vesels!

###

SMS:

- Čau, kaķenīt!

- Fuj, nemīlu kaķus.

- Ko tad mīli?

- Sunīšus.

- Tad sveika, kuce!

###

Mīļā, es redzēju sapni, ka mēs mīlējamies Kosmosā!

– Tiešām? Fantastika! Padomā tik, mīlējamies!

###

Pienāk pie bankomāta sieviete ar piecgad...

Drošas līderpozīcijas partiju novembra reitingos saglabā JV. Kā citiem?

Vairāk nekā mēnesi pēc 14. Saeimas vēlēšanām “Jaunā Vienotība” saglabāja drošas līderpozīcijas partiju novembra reitingos, liecina pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma pētījumu centra SKDS veiktas aptaujas dati.

Novembrī, ņemot vērā visus balssties...



Komentāri