lv
Gemm5YolIzwy05fhy7qft1Wifd84HPt1VVXZ2ZZn
573420

Autovadītāji sabiedrisko transportu Rīgā varēs izmantot bez maksas

Autovadītāji sabiedrisko transportu Rīgā varēs izmantot bez maksas

Pirmdien, 12.decembrī, un otrdien, 13.decembrī, autovadītāji sabiedrisko transportu Rīgā varēs izmantot bez maksas, kontrolei uzrādot derīgu transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Lēmums pieņemts saistībā ar meteorologu prognozēm par gaidāmo puteni, lai mazinātu satiksmes intensitāti stipras snigšanas laikā vai pēc tās, tādējādi atvieglojot ielu uzturēšanas tehnikas darbu.

Pirmdien un otrdien par braukšanai sabiedriskajā transportā derīgu dokumentu tiks uzskatīta vieglā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība jeb tehniskā pase, kas jāuzrāda tikai kontroles laikā. Domē uzsver, ka tehniskā pase nav jārāda transportlīdzekļa vadītājam.

Šo iespēju var izmantot jebkura pilngadīga persona, autovadītāja apliecībai nav obligāti jābūt līdzi. Reģistrācijas apliecība apliecinās, ka konkrētais transportlīdzeklis tajā brīdī neatrodas satiksmē, kas ir pašvaldības mērķis.

Par "sniega biļešu" tālāku ieviešanu tiek lemts atkarībā no meteoroloģiskajām prognozēm, tādēļ pašvaldība aicina sekot līdzi informācijai Rīgas domes sociālo tīklu kontos, vietnē "riga.lv" un medijos.

Kultūras jomā topošā valdība grib celt atalgojumu un stiprināt medijus

Līdz ar vairāk nekā 20 kultūras jomā iecerētiem mērķiem topošā valdība paredz nodarbināto atalgojuma celšanu un mediju jomas stiprināšanu, izriet no aģentūras LETA rīcībā esošā Ministru kabineta deklarācijas projekta melnraksta.

Tostarp plānots panākt, ...

Uzturēšanās atļauju pagarināšanai vairāk nekā 20 000 cilvēku būs jākārto latviešu valodas pārbaude
Pastāvīgās uzturēšanās atļaujas nepilsoņiem un Krievijas Federācijas pilsoņiem, kam iepriekš bijusi Latvijas pilsonība, 2023.gadā pagarinās vien tad, ja viņi būs apliecinājuši latviešu valodas prasmes. To paredz rudenī pieņemtie grozījumi Imigrācijas l...
Energocenu krīzē par malku bez čeka atbalstu piešķir 220 000 mājsaimniecību
Lai kompensētu sadārdzinātos energoresursus, valsts šajā apkures sezonā daļu to cenas kompensē. Viens no atbalsta veidiem ir malkai bez čeka, kam varēja pieteikties līdz novembra beigām. Par malku bez čeka atbalstīti vairāk nekā 220 tūkstoši mājsaimnie...


Komentāri