lv
vwRpcqmKYHDKljbvGhQx6tF6CBUDk2KGasdU9n2X
561191

Valdības deklarācijas melnrakstā iekļauta kriminālsodu izpildes reforma un jauna atalgojuma sistēma iekšlietās

Valdības deklarācijas melnrakstā iekļauta kriminālsodu izpildes reforma un jauna atalgojuma sistēma iekšlietās

Topošās valdības deklarācijas melnrakstā iekšlietu un tieslietu jomās pausta apņemšanās veikt kriminālsodu izpildes reformu un ieviest jaunu atalgojuma sistēmu iekšlietu darbiniekiem.

Aģentūras LETA rīcībā esošajā deklarācijas pagaidu variantā iekšlietu un tieslietu jomā minēti daži desmiti mērķu. Cita starpā paredzēts reformēt kriminālsodu izpildes sistēmu, pieņemot jaunu Kriminālsodu izpildes likumu.

Topošā koalīcija arī plāno apņemties izstrādāt un ieviest jaunu iekšlietu dienestu darbinieku atalgojuma sistēmu, nodrošinot konkurētspējīgu atlīdzību un sociālās garantijas. Ar to paredzēts novērst kritisku personāla nepietiekamību, kas noved pie iekšējās drošības sniegšanas sabiedrībai būtiskiem ierobežojumiem.

Deklarācijas melnrakstā paredzēts stiprināt valsts drošības iestāžu kapacitāti, lai novērstu nacionālās drošības apdraudējumus, Krievijas dezinformācijas izplatību un agresijas attaisnošanu. Tāpat varētu tikt paredzēts nodrošināt Iekšējās drošības akadēmijas konsorcija darbības sākšanu.

Sadarbībā ar pašvaldībām plānots paplašināt pašvaldību policiju kompetenci un atbildību, kā arī, vienojoties par finansiālo saistību dalīšanu, stiprināt brīvprātīgo ugunsdzēsības posteņu darbību reģionos, izriet no deklarācijas pagaidu varianta.

Topošā valdība arī plāno apņemties starptautiski pastiprināti pievērsties cīņai pret dezinformāciju, lai aizsargātu demokrātiju un cilvēktiesības,un novērstu nelikumīga vai sabiedrībai un indivīdam kaitnieciska satura izplatību.

Deklarācijas melnrakstā pašlaik ir vairāk nekā 300 mērķu, uzdevumu vai darbību punkti dažādās jomās.

Balsojums Saeimā par topošo, Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) otro valdību paredzēts trešdien, 14.decembrī.

'Delfi' Taivānā: Kas Ukrainā kritušam taivānietim kopīgs ar Pekinas draudiem Taipejai?
Novembra sākumā kaujā pret Krievijas okupantiem Ukrainas Luhanskas apgabalā krita 25 gadus vecais Džonatans Cengs – pirmais taivānietis un vispār pirmais zināmais cilvēks no Austrumāzijas, kas gājis bojā cīņā pret Krievijas invāziju kaimiņvalstī. Cenga...
Vai atkal varēs slēpties ofšoros? Ko nozīmē ES tiesas spriedums par patiesā labuma guvējiem
Nesen Eiropas Savienības (ES) Tiesa atzinusi par spēkā neesošu Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas direktīvas normu, kas paredz, ka informācijai par ES dalībvalstu teritorijā reģistrētu uzņēmumu patiesajiem labuma guvējiem vienmēr ir jā...
Jānis Taukačs: Kā energo-uzņēmumu virspeļņas nodokli ievieš citur ES
Jau iepriekš rakstīju par šī jaunā nodokļa pamata noteikumiem, kas bija publicēti 14. septembrī. Drīz pēc tam (6. oktobrī) pieņemta pati regula, kas stājās spēkā nesen – 1. decembrī. Te ir regulas teksts. Tā kā regula ir tieši piemērojama, biju izbrīnī...


Komentāri