lv
B5eL3zqgY8cbzZ0eX8CFQsiDeUk5NbNBJbm296jP
559356

Par Latvijas attīstībai līdzpriekšsēdētājiem ievēlēti Pabriks, Ijabs un Pūce

Par Latvijas attīstībai līdzpriekšsēdētājiem ievēlēti Pabriks, Ijabs un Pūce

Aizejošās valdības aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ijabs (AP) un bijušais Saeimas deputāts Juris Pūce (AP) ievēlēti par partijas "Latvijas attīstībai" (LA) līdzpriekšsēdētājiem, informēja LA.

Sestdien ikgadējā partijas kongresā tika ievēlēta jauna partijas valde uz diviem gadiem, apstiprināti biedru izvirzītie mērķi un uzdevumi jaunievēlētajai valdei un ētikas kodekss, kā arī uzklausītas partijas līderu uzrunas un debatēts par izaicinājumiem Latvijas ekonomikai.

Par partijas valdes locekļiem tika ievēlēti Mārupes novada domes deputāts Aivars Osītis, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP), Cēsu novada domes deputāte Elīna Stapulone, ekonomists Vjačeslavs Dombrovskis (AP), Gulbenes novada domes deputāts Normunds Mazūrs, Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums, Rīgas domes deputāts Viesturs Zeps un partijas jauniešu nodaļas pārstāve Katrīna Ruzaiķe.

Par vienu no trim partijas revīzijas komisijas locekļiem atkārtoti ievēlēts Uldis Eglavs.

Starp biedru virzītiem un kongresā apstiprinātiem partijas mērķiem un uzdevumiem turpmākam darbam ir Rīgas nodaļas izveide, partijas reģionālo nodaļu stiprināšana, gatavošanās Eiropas Parlamenta vēlēšanām ar mērķi ievēlēt divus pārstāvjus no partijas saraksta.

Jau iepriekš tika nolemts, ka pēc neiekļūšanas 14.Saeimā politisko partiju apvienību "Attīstībai/Par!" (AP) veidojošās partijas - Kustība "Par!" ("Par!"), LA un "Izaugsme" - turpmāko politisko darbību organizēs patstāvīgi, kā arī vēlēs jaunas valdes un priekšsēdētājus.

AP iekļūšanai jaunajā Saeimas sasaukumā pietrūka vien aptuveni 250 balsu.

Latvijas kamaniņu braucējs Aparjods izcīna ceturto vietu ātrajā Vistleras trasē

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods piektdien ātrajā Vistleras trasē Kanādā izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa otrajā posmā, kamēr Gints Bērziņš bija astotajā pozīcijā.

Sieviešu konkurencē Kendija Aparjode ierindojās 11.vietā, Elīna Ieva Vīt...

Podoļaks: Krievija cenšas panākt sarunas, lai izjauktu kara noziedznieku tribunā

Krievija šobrīd cenšas panākt sarunas ne tikai operatīvās pauzes iegūšanai, bet arī lai izjauktu Krievijas kara noziedznieku īpašā tribunāla izveidi Eiropā, paziņojis Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska padomnieks Mihailo Podoļaks.

"Eiropa atklāti ...

Pabriks: LA neredz iespēju nākamajās vēlēšanās kandidēt kopā ar kustību Par!

Pie līdzšinējiem apstākļiem nav saredzama iespēja, ka "Latvijas attīstībai" (LA) nākamajās Saeimas vēlēšanās varētu startēt apvienībā kopā ar kustību "Par!", sestdien piedaloties LA kongresā sacīja aizejošās valdības aizsardzības ministrs Artis Pabriks...



Komentāri