lv
nf6i1saAEmc1C5YwCe3fLyMQS1ujBjXx0q1FWTPe
556295

Nedēļas laikā vairāk nekā 100 autovadītāju lūguši izvilkt spēkratus no grāvjiem

Nedēļas laikā vairāk nekā 100 autovadītāju lūguši izvilkt spēkratus no grāvjiem

Nedēļas laikā vairāk nekā 100 autovadītāju palīdzību pie apdrošinātāja "Balta" (PZU grupa) meklējuši ar lūgumu izvilkt spēkratus no ceļmalām un grāvjiem, kur tie ieslīdējuši slikto laikapstākļu un neatbilstoši izvēlēta ātruma dēļ, informēja "Baltas" pārstāvji.

"Baltas" Transporta produktu un risku parakstīšanas pārvaldes vadītājs Kristaps Liecinieks norāda, ka autovadītājam, kurš izbrauc uz ceļa dienā, kad intensīvi snieg, jārēķinās, ka iespēja iekļūt ceļu satiksmes negadījumā ir apmēram trīs reizes lielāka nekā parastā dienā. Līdzīgi riski ir dienās, kad novērojamas straujas temperatūras maiņas, kuru ietekmē ceļa virsma apledo.

Pēdējo nedēļu laikā "Baltas" "Palīdzība uz ceļa" dienests saņem pastiprināti daudz zvanu par auto noslīdēšanu no ceļa un ceļu satiksmes negadījumiem, kuru iemesls visbiežāk ir apgrūtinātie braukšanas apstākļi un apledojums. Savukārt, ja temperatūra tuvināsies mīnus 20 grādiem, parādīsies nepieciešamība piestartēt auto.

Jau vēstīts, ka "Baltas" peļņa šogad pirmajā pusgadā bija 3,636 miljoni eiro, kas ir par 27,1% mazāk nekā 2021.gada pirmajā pusgadā. Bruto apdrošināšanas prēmijās "Balta" 2022.gada pirmajos sešos mēnešos parakstīja 70,564 miljonus eiro, kas ir par 19,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet bruto atlīdzībās kompānija izmaksāja 35,132 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 18,2%.

Biatlona stafete vīriem noslēdzas ar Norvēģijas komandas uzvaru
Hohfilcenē, Austrijā Pasaules kausa posmā biatlonā sestdien 4x7,5 kilometru stafetē vīriem uzvaras laurus plūca Norvēģijas biatlonisti.
Dzintaru atkārtoti ievēlē Nacionālās apvienības priekšsēdētāja amatā
Nacionālā apvienība (NA) sestdien, 10.decembrī, kongresā par partijas priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēja tās ilggadējo līderi Raivi Dzintaru.
Piektdien par braukšanu stiprā reibumā sākti deviņi kriminālprocesi

Aizvadītajā diennaktī uz Latvijas ceļiem pie stūres alkohola reibumā pieķerti desmit autovadītāji, no kuriem deviņi bijuši stiprā reibumā, par ko iestājas kriminālatbildība, informē Valsts policija.

Visvairāk dzērājšoferu - pieci - apturēti Vidzemes reģ...



Komentāri