lv
G3yOFtgUrq1NOZbUsFm0GKBFy6NtYGX9coWfN8yE
554993

Uz politiskā cirka fona. Kā par vidi un klimata pārmaiņām savos darbos runā Latvijas mākslinieki

Uz politiskā cirka fona. Kā par vidi un klimata pārmaiņām savos darbos runā Latvijas mākslinieki
27 gadu laikā kopš ANO pirmās klimata konferences Berlīnē šī politisko līderu sanāksme arvien biežāk tiek nodēvēta par ceļojošo politisko cirku, tādējādi norādot, ka šo sanāksmju laikā netiek panāktas jēgpilnas vienošanās. Aktīvistu cīņā par upuri kļuvuši arī vairāki no vēstures vērtīgākajiem mākslas darbiem – no "Monas Lizas" līdz Van Goga "Saulespuķēm". Aplejot gleznas, vides aktīvisti mēģina pievērst politiķu un sabiedrības uzmanību un apturēt naftas un gāzes projektus. Šīs akcijas tiek vērtētas pretrunīgi – kamēr vieni to asi nosoda un uzsver, ka nodarītais kaitējums ārkārtīgi vērtīgajiem mākslas darbiem neatsver mērķi, citi savukārt atbalsta un norāda, ka šeit saskatāma dilemma par to, vai vairāk jāsatraucas par gleznas aizsargāšanu vai par planētas aizsargāšanu? Bet jau desmitiem gadu visā pasaulē mākslinieki par ekoloģisko katastrofu nenogurstoši runā arī gan savos darbos, gan manifestācijās ar aicinājumu nekavējoties darīt kaut ko, lai apturētu globālo sasilšanu.
ANO: Baltkrievija gatava atļaut caur savu teritoriju eksportēt Ukrainas graudus

Baltkrievija ir gatava atļaut caur savu teritoriju eksportēt Ukrainas graudus, kas pēc tam tiktu sūtīti tālāk caur Lietuvas ostām, piektdien paziņoja ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs.

Gutērešs tikās ar Baltkrievijas ārlietu ministra vietnieku Juri...

ISW: Krievijas armija arvien vairāk paļaujas uz Irānā ražotām ieroču sistēmām

Krievijas armija arvien vairāk paļaujas uz Irānā ražotām ieroču sistēmām, jo tās augstas precizitātes ieroču arsenāls ir noplicināts, jaunākajā ziņojumā par situāciju Ukrainas frontēs vēsta ASV Kara studiju institūts (ISW).

Kā norāda ISW, Krievijas aizs...

Amsterdama plāno aizliegt marihuānas smēķēšanu pilsētas centra rajonos
Amsterdamas amatpersonas plāno aizliegt marihuānas smēķēšanu pilsētas centra rajonos, kas ir daļa no iecerētajām pārmaiņām, lai novērstu pārmērīgu tūristu ballēšanos un padarītu mierīgāku dzīvi vietējiem iedzīvotājiem.


Komentāri