lv
3LSE9mqfs1kMFsIKHihzodcDjkIkcOtVCeokrPwG
537975

Rīgā pieķerti nelegālie taksometru pakalpojumu sniedzēji

Rīgā pieķerti nelegālie taksometru pakalpojumu sniedzēji

Turpinot ierobežot nelegālo taksometru pakalpojumu sniegšanu, Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienests kopā ar Valsts policiju (VP) un Valsts ieņēmumu dienestu (VID) trešdien aizturēja divus autovadītājus, kas darbojās bez licences, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Taksometru pakalpojumu sniedzēji klientu pasūtījumu saņemšanai izmantoja "Panda Taxi" telefona centrāli.

Kontroles dienests, VP un VID par pārkāpumiem sāka lietvedību un viens no transportlīdzekļiem ticis izņemts.

Kā skaidro pašvaldībā, automašīnas ar baltajiem numuriem drīkst veikt pasažieru komercpārvadājumus ar vieglo automobili, tikai saņemot pasūtījumu aplikācijā. Turklāt vadītājam jābūt Autotransporta direkcijā izsniegtai licencei.

Izmantot zvanu centrāles pakalpojumus šie pārvadātāji ar vieglo automobili nedrīkst, jo automašīnas nav atbilstoši aprīkotas ar taksometru skaitītāju, norēķiniem tiek izmantota skaidra nauda un netiek maksāti nodokļi.

Taksometrus ar dzeltenajām numurzīmēm licencē pašvaldība un tajos ir jābūt uzstādītiem skaitītājiem.

Kopā Kontroles dienests reida laikā sāka 24 administratīvās lietvedības.

Satiksmes departamenta Kontroles dienests, veicot pārbaudes, šogad par nelicenzētu uzņēmējdarbību konstatējis vidēji septiņus līdz astoņus pārkāpumus mēnesī.

Krievijas oligarhi turpina biznesu Latvijā, raksta 'Insider'
Ar Kremli saistītie Krievijas oligarhi Iskanders Mahmudovs un Andrejs Bokarjevs turpina aktīvu uzņēmējdarbību Latvijā, izdevies noskaidrot tīmekļa izdevumam "The Insider".
Foto: Kuldīga aicina uz lielāko Ziemassvētku tirgošanos Kurzemē
No 16. līdz 17. decembrim Kuldīgā notiks lielākais Ziemassvētku tirdziņš Kurzemes pusē, kas pulcēs vairāk nekā 60 amatniekus, mājražotājus un jaunos uzņēmējus no Kuldīgas novada, tuvākajiem Kurzemes un Latvijas novadiem. Notikuma "Ziemassvētki dun' Kul...
Šogad pasaulē samazinājies miljardieru skaits, lēš UBS
Miljardieru skaits pasaulē šogad samazinājies, ņemot vērā Krievijas Ukrainā sākto karu, monetāro politiku izmaiņas, lejupslīdi akciju tirgos un Ķīnas ekonomikas izaugsmes tempa palēnināšanos, liecina Šveices bankas UBS apkopotie dati.


Komentāri