lv
1gK09BxHARvdDeFv8VzdyyMUmtsPXSdveKIFQn0Z
536761

Izraēlas reidā Jordānas rietumkrastā nogalināti četri palestīnieši

Izraēlas reidā Jordānas rietumkrastā nogalināti četri palestīnieši

Izraēlas armija ceturtdien veica reidu okupētajā Jordānas rietumkrastā, nogalinot četrus palestīniešus, paziņoja Palestīnas pašpārvaldes Veselības ministrija.

Ministrija iepriekš bija paziņojusi, ka trīs vīrieši gājuši bojā sadursmēs ar Izraēlas armiju Dženīnas pilsētā, kas tiek uzskatīta par palestīniešu kaujinieku bastionu. Vēl viens palestīnietis pēcpusdienā tika nošauts pie Rāmallas.

Izraēlas armija pavēstīja, ka palestīnieši apmētājuši braucošus automobiļus ar akmeņiem un krāsas pudelēm, bet karavīri pēc tam atklājuši uguni uz aizdomās turētajiem. Palestīnieši šāva pretī, un trīs aizdomās turētie tika aizturēti.

Saskaņā ar palestīniešu ziņu avotu sniegto informāciju, 17 gadus vecs palestīnietis tika nogalināts, bet trīs citi jaunieši ir ievainoti un hospitalizēti.

Izraēlas karavīri Dženīnā vairāku pretterorisma operāciju laikā tika apšaudīti un apmētāti ar sprāgstvielām, paziņoja Izraēlas armija.

Izraēlas armija paziņoja, ka reidi tka veikti arī apmēram 10 citās Jordānas rietumkrasta pilsētās, aizturot pavisam 15 palestīniešus un konfiscējot vairākus ieročus.

Situācija Jordānas rietumkrastā jau vairākus mēnešus ir ļoti saspīlēta. Izraēlas armija sāka regulārus reidus šajā teritorijā pēc vairākiem uzbrukumiem izraēliešiem, kas sākās martā.

Saskaņā ar Palestīnas pašpārvaldes Veselības ministrijas ziņām, šogad sadursmēs ir nogalināti 165 palestīnieši, kas ir lielākais skaits kopš 2006.gada.

Izraēlā un Jordānas rietumkrastā palestīniešu un Izraēlas arābu uzbrukumos šogad nogalināts 31 civiliedzīvotājs un Izraēlas drošības spēku pārstāvis.

Maskavā izcēlies milzu ugunsgrēks tirdzniecības centrā (+FOTO)

Vienā no Maskavas tirdzniecības centriem piektdien izcēlies milzīgs ugunsgrēks, un notikuma vietā dzirdami sprādzieni.

Liesmās gājis bojā vismaz viens cilvēks, iespējams, apsargs.

Ugunsgrēks tirdzniecības centrā "Mega Khimki" sācies neilgi pirms plkst.6...

Par auto vadīšanu alkohola reibumā policija sākusi četrus kriminālprocesus
Aizvadītajā diennaktī par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā Valsts policija sākusi četrus kriminālprocesus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.
Valmierā izmaksās stipendijas pedagoģiju studējošajiem, kuri plāno palikt strādāt novadā
Valmierā izmaksās stipendijas pedagoģiju studējošajiem novadniekiem, kuri pēc studiju pabeigšanas plāno palikt strādāt izglītības iestādēs pašvaldībā, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".


Komentāri