lv
yi7rmQgV9uLP4SKbI5QijVyBSpFMza3hIm3EYhTf
525783

Savickis ziņu par savu nāvi uztverot ar humoru; vērtēs vai vērsties policijā

Savickis ziņu par savu nāvi uztverot ar humoru; vērtēs vai vērsties policijā

Mediji un "Itera Latvija" vadītājs Juris Savickis vērtēs, vai vērsties policijā saistībā ar ceturtdien rītā medijiem izplatīto viltus informāciju par Savicka nāvi, kas tika nopublicēta arī virknē Latvijas mediju.

Virkne Latvijas mediji saņēma preses relīzi par to, ka Savickis esot miris. Izplatītā preses relīze saturēja gan Savicka dzīvesgājuma aprakstu, gan panākumus, gan arī bēru datumu un vietu. Preses relīze, kas it kā nosūtīta no uzņēmuma, gan tika izsūtīta no e-pasta, kas bāzēts nevis uzņēmuma e-pastu sistēmā, bet gan "Google" e-pastu servisā "Gmail".

Brīdī, kad LETA sazinājās ar uzņēmumu "Itera Latvija", tā darbinieki bijuši izbrīnīti par šādu informāciju. Līdz ar to secināms, ka izplatītā informācija bijusi viltojums.

Savickis aģentūrai LETA pauda, ka, ņemot vērā, ka viņam nav pieredzes ar šādiem gadījumiem, patlaban viņš situāciju uztver ar humoru.

"Kā tālāk rīkoties, vēl nezinu. Parunāsim ar juristiem un tad izlemsim," sacīja Savickis.

Mediji, kuri ātri pēc relīzes saņemšanas, publicējuši ziņas par Savicka aiziešanu mūžībā, šīs publikācijas savukārt atsauca.

Valsts policijā aģentūra LETA noskaidroja, ka par šādiem gadījumiem cietušais var vērsties policijā ar iesniegumu.

Žurnālistu asociācija: NEPLP bieži vien darbojas vairāk kā soda institūcija

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) bieži vien darbojas vairāk kā soda institūcija, ceturtdien intervijā Latvijas Radio, runājot par NEPLP lēmumu anulēt apraides licenci telekanālam "Doždj" ("Дождь"/"TV Rain"), sacīja Latvijas Žu...

Krievija plānojusi anektēt Ukrainu līdz šī gada augustam

Lielbritānijas Karaliskais apvienoto dienestu institūts (RUSI) ir publicējis pārskatu par karu Ukrainā, kur rakstīts par Krievijas gatavošanos šim karam un tās plāniem anektēt Ukrainu līdz šī gada augustam.

"Krivija plānoja sagrābt Ukrainu 10 dienu lai...

Četri praktiski padomi, kā uzklāt skaistu Ziemassvētku galdu bez lieliem tēriņiem
Svētku maltīte Ziemassvētku vakarā visnotaļ ir visgaidītākais brīdis. Taču, kamēr visu dienu rosāmies virtuvē, lai ceptu apaļos pīrāgus un glazētu gardos piparkūku vīriņus, svētku galda noformējums visbiežāk paliek otrajā plānā. Jāatceras – svētku laik...


Komentāri