lv
wR5G9x1zgjOUHiowuf1vVsk3dKaF3gMhN6jB0Qj3
523359

Paziņos datus par patēriņa cenu izmaiņām novembrī

Paziņos datus par patēriņa cenu izmaiņām novembrī

Centrālā statistikas pārvalde šodien informēs par patēriņa cenu izmaiņām novembrī, informē statistikas pārvalde.

Banku analītiķi iepriekš prognozēja, ka Latvijā gada inflācija šogad novembrī varētu būt nedaudz mazāka kā mēnesi iepriekš - 21,5-21,7%.

Tostarp "Swedbank" ekonomiste Laimdota Komare norādīja, ka 2022.gada novembrī salīdzinājumā ar oktobri patēriņa cenas varētu būt pieaugušas par 1%, inflācijai gada laikā veidojot 21,7%.

"Mēneša laikā nedaudz pieauga degvielas cenas. Turpinājās cenu kāpums pārtikai un ar mājokli saistītiem izdevumiem. Novembrī daudzviet Latvijā pieauga siltumenerģijas tarifi, kā arī fiksēts elektroenerģijas cenas pieaugums "NordPool" biržā. Pakalpojumi, visdrīzāk, arī kļuva dārgāki," skaidroja Komare.

Savukārt "SEB bankas" makroekonomikas eksperts Dainis Gašpuitis prognozēja, ka šogad novembrī salīdzinājumā ar oktobri patēriņa cenas varētu būt augušas par 0,9%, tādējādi šogad novembrī salīdzinājumā ar pagājušā gada novembri patēriņa cenas varētu būt palielinājušās par 21,5%.

"Inflācijas vilnis turpina velties pāri ekonomikai un cenu pieaugums spraucas no katras cenu zīmes," sacīja Gašpuitis.

Viņš norādīja, ka lielāko ietekmi, visticamāk, veidoja siltumenerģijas cenu pieaugums, kam nāks klāt arī citi pieaugoši maksājumi par mājokli. Nelielu cenu pieauguma turpināšanos varētu būt uzrādījusi arī pārtika. Savukārt nedaudz saruka degvielas cenas. Pamazām pieņemas spēkā arī dažādu pakalpojumu cenu pieaugums, kas cenšas kompensēt pieaugušās enerģijas un citu tarifu pieaugumu.

Jau vēstīts, ka patēriņa cenas šogad oktobrī salīdzinājumā ar septembri Latvijā pieauga par 0,8%, bet gada laikā - šogad oktobrī salīdzinājumā ar 2021.gada oktobri - palielinājās par 21,8%. Vienlaikus 12 mēnešu vidējais patēriņa cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējiem 12 mēnešiem, oktobrī pieauga par 15%.

Porziņģis samet 28 punktus, bet Wizards zaudē ceturto spēli  pēc kārtas (+VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien guva 28 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, tomēr viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda piedzīvoja zaudējumu viesos pret Čikāgas "Bulls" vienību.

Čikāgas komanda savā laukumā b...

Ceturtdienas joku deva

Smejies vesels!

###

- Pie manis tagad var gulēt uz grīdas.

- Apsildāmās?

- Izmazgātās!

###

Īsi par demokrātiju Latvijā:

Trīs lapsas un zaķis sastāda ēdienkarti vakariņām…

###

Ojārs Maximā nopirka 7 ratiņus par 50 centiem gabalā un nodeva metāllūžņos. Tā...

Sods - miljons! Par Krievijas un Baltkrievijas tenisistu nepielaišanu Vimbldonā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) trešdien Lielbritānijas Tenisa asociācijai (LTA) piešķīra vienu miljonu ASV dolāru (951 tūkstotis eiro) lielu naudas sodu par to, ka šogad notikušajā Vimbldonas turnīrā Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ netika atļauts...



Komentāri