lv
36rW5lZmZuhvkhlU8TYkLjBUbwxYSYKFhZfLB9dj
522744

Noslēgsies Itālijas jaunā kino festivāls

Noslēgsies Itālijas jaunā kino festivāls

Kinoteātrī "Splendid Palace" šodien noslēgsies Itālijas jaunā kino festivāls, kas tapis sadarbībā ar Itālijas vēstniecību Latvijā un "N.I.C.E. New Italian Cinema Festival", informēja kinoteātrī.

"N.I.C.E." Itālijas jaunā kino festivāls dibināts 1991.gadā pēc kino profesionāļu iniciatīvas. Šī festivāla mērķis ir popularizēt itāļu jauno kino pasaulē, organizējot festivālus un starptautisku kultūras apmaiņu. Tā ir festivāla galvenā misija: iedvesmot darbam jaunos režisorus, atspoguļojot kino impulsus un tendences.

Kinoteātrī šodien plkst.18 būs skatāma režisora un scenārista Alesandro Kapitani filma "Mūsu rēgi", kas tika prezentēta 79.Venēcijas kino festivālā. Kapitani debitēja kino pasaulē kā neatkarīgā kino autors. 2013.gadā ar īsfilmu "La legge di Jennifer" ieguva "Nastro d’Argento" balvu.

2016.gadā viņam tika piešķirta David di Donatello balva par labāko īsfilmu "Bellissima". Tāpat Kapitani ir ļoti veiksmīgu televīzijas programmu režisors un autors. Pēc kino seansa notiks tikšanās ar režisoru Kapitani. Festivāls noslēgsies ar režisores Mišelas Českonas debijas spēlfilmu - trilleri "Zilās acis" jeb "Occhi Blu" - plkst.20.30. Autore atzīst, ka filma ir "personiska interpretācija un veltījums žanram "polar", kas apvieno "film noir" un detektīvu tēmas stilistiskās iezīmes.

Itālijas jaunā kino festivāls tiek demonstrēts Eiropas kino mēneša laikā. Eiropas kino mēnesis šogad norisinās no 13.novembra līdz 10.decembrim. Pateicoties sadarbības tīklam "Europa Cinemas", kinoteātri 35 valstīs no Reikjavīkas līdz Atēnām, no Lisabonas līdz Rīgai izcels Eiropas filmas, piedāvājot īpašas filmu programmas un pasākumus.

Ieeja filmas seansā ir bez maksas. Ieejas biļetes iespējams rezervēt kinoteātra mājaslapā.

Sadales tīkls: Nākamgad saulainās dienās aptuveni trešdaļu no elektroenerģijas patēriņa varētu nosegt saules enerģijas ražotāji

Nākamā gadā saulainās dienās aptuveni trešdaļu no sadales tīkla kopējā patēriņa varētu nosegt saules enerģijas ražotāji, intervijā teica elektroenerģijas sadales sistēmas operatora AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons.

Viņš skaidroja...

Girgensona Sabres samet 9 ripas Merzļikina un Korpisalo vārtos (+VIDEO)

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" trešdien guva deviņus vārtus viesos pret vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvēto Kolumbusas "Blue Jackets" komandu, liekot mājiniekiem divas reizes veikt vārtsa...

Jaunā vienotība topošajā valdībā nepieprasīšot sev ministru biedru amatus

"Jaunā vienotība" (JV) topošajā valdībā nepieprasīs sev ministru biedru amatus, jo tā ir neproduktīva pieeja, kas nav vajadzīga sekmīgam valdības darbam, pauda JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Jau pašreizējā kārtība ministriem kopā...



Komentāri