lv
CcbZi3g8Qs1pwBsT43rELjdlldfhkJ4QFTJ1YLyX
51718

Pašvaldības nojauc vairāk padomju pieminekļu par prasīto; objektu skaits varētu dubultoties

Pašvaldības nojauc vairāk padomju pieminekļu par prasīto; objektu skaits varētu dubultoties
No 69 obligāti nojaucamajiem padomju režīmu slavinošiem pieminekļiem, piemiņas akmeņiem un vietām, atlicis demontēt mazāk nekā 10. Pie darba tikai šonedēļ ķeras klāt Krāslavas novadā, neskarts pagaidām ir arī piemineklis Rēzeknē. Tikmēr citas pašvaldības lēmušas nojaukt vairāk, nekā uzdeva valdība. Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldē lēš, ka demontēto objektu skaits varētu dubultoties. Turklāt atrasts arī viens nacistisko režīmu slavinošs piemineklis.
Izjumā ar DNS palīdzību meklē nogalinātos tuviniekus
Masu kapi Izjumā tika atklāti pēc Krievijas okupācijas spēku padzīšanas. Kaut arī ir jau pagājuši aptuveni divi mēneši, ne visiem izdevies noskaidrot savu tuvinieku un līdzcilvēku likteni.
Dobeles «Tenax» handbolisti uzvar Eiropas kausa kārtas pirmajā spēlē
Latvijas čempionvienība Dobeles "Tenax" sestdien Eiropas Handbola federācijas (EHF) Eiropas kausa izcīņas otrās kārtas pirmajā spēlē uzvarēja ar trīs vārtu pārsvaru.
Šogad universitātes absolvējuši 9 latviešu valodas skolotāji
No nākamā mācību gada Latvija pāriet uz mācībām latviešu valodā. Gatavojoties tam, bažas rada gan lielais valodas skolotāju vakanču skaits Latvijas skolās, gan samērā niecīgais absolventu skaits šajā specialitātē. Turklāt ne visi augstskolu beidzēji vē...


Komentāri