lv
zMVWAtRV9AVh06It54EeCNoNNtf62tzWRbUDJcPo
514133

Rakstnieces Gundegas Repšes domu koncentrāts dzejā – jaunā grāmata «Ekstāzes un metastāzes»

Rakstnieces Gundegas Repšes domu koncentrāts dzejā – jaunā grāmata «Ekstāzes un metastāzes»
Spilgta, trāpīga un dziļa – rakstnieces un publicistes Gundegas Repšes domas nekad neatstāj vienaldzīgu. Tās urda un neļauj dzīvot remdenībā. Pirms četriem gadiem viņas veikums tika novērtēts ar Baltijas asamblejas balvu par vēsturiskās romānu sērijas "Mēs. Latvija, XX gadsimts" ideju un kuratores darbu 13 romānu izdošanā, kā arī par uzrakstīto vienu no šīs sērijas darbiem – romānu "Bogene". Tikko šis romāns izdots lietuviski. Savukārt Latvijā izdevniecība "Dienas Grāmata" nupat laidusi klajā rakstnieces dzejoļu grāmatu "Ekstāzes un metastāzes" kā spēcīgu domformu eksploziju pēc 24. februāra.
Rēzeknes novada pagastu kasēs rēķinus apmaksā arvien retāk
Kasiera amats Rēzeknes novadā aptuveni četrus gadus daudzviet vairs neeksistē, un maksājumus klātienē turpina pieņemt pagastu grāmatveži un lietveži. Viņi gan ievērojuši, ka pēc kovida laika ierobežojumiem, kad kases bija jāslēdz, vairums pastāvīgo kli...
Rīgas domnieki lems par Ratnieka virzīšanu Rīgas vicemēra amatā

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja, rīt ārkārtas sēdē lems par Edvarda Ratnieka (NA/LRA) virzīšanu Rīgas vicemēra amatā.

Šodien izsludināta ārkārtas komitejas sēde, kurā iekļauts viens jautājums par vicemēra ievēlēšanu.

Gala lēmums pa...

Krievija Irānai esot pasūtījusi simtiem dronu un ballistisko raķešu

Krievija Irānai pasūtījusi simtiem dronu un ballistisko raķešu, ziņu aģentūrai DPA apliecināja avots diplomātu aprindās ANO.

"Mēs zinām, ka Irāna plāno būtiskā apjomā palielināt bezpilota lidojamo aparātu un raķešu piegādes Krievijai," sacīja avots, ka...



Komentāri