lv
30AcMS68sB9Cv3FvlFzpbB97FtJ1aXYCVUVsegCr
513526

Pirmais ledū ielūzušais mirušais šoziem; glābēji brīdina – ledus nav drošs

Pirmais ledū ielūzušais mirušais šoziem; glābēji brīdina – ledus nav drošs
Pēkšņi un neierasti agri izveidojusies sniega sega un sals radījis maldīgu priekšstatu par ledus biezumu uz ūdens tilpēm. Tā secina glābēji, kas aizvadītajā brīvdienās devās uz izsaukumu Krāslavas novadā, kur no ūdens izvilkts pirmais šīs ziemas upuris – ledū ielūzušais. Turpat glābēji sastapuši arī zemledus makšķerētājus.
Mežotnes pils nākotne joprojām neskaidra
Mežotnes pils Bauskas novadā jau gandrīz divus gadus stāv tukša, un tās nākotne joprojām ir neskaidra. Pašvaldība finansiālu apsvērumu dēļ to lēmusi nepārņemt savā īpašumā, tomēr, baidoties, ka pili var piemeklēt Kaucmindes liktenis, esot  gatavi pieda...
Ukraina aicina kara laikā nespēlēt Čaikovski, boikotēt Krievijas kultūru
Krievijas izvērstajā karā ir nopostīti vairāk nekā 800 kultūras objektu visā Ukrainā, vēsta Ukrainas kultūras ministrs Oleksandrs Tkačenko. Šajā skaitlī ir ietverti gan muzeji, bibliotēkas un teātri, gan mākslas darbi, pieminekļi un vēsturiskas ēkas.
Lietuvā pabeigta Latvijas-Lietuvas gāzes starpsavienojuma jaudas uzlabošana

Lietuvas Pasvales rajonā trešdien oficiāli pabeigti darbi, kuru rezultātā Lietuvas-Latvijas gāzesvada jaudu var palielināt par 30%, informēja Lietuvas gāzes pārvades sistēmu operators "Amber Grid".

"Amber Grid" norādīja, ka projekts pabeigts gadu ātrāk ...



Komentāri