lv
gjzaYr0jz1QmZtBZMTtXgTkqsHC8qZCG8y7qrJId
512992

Visi jaunie deputāti laikā iesnieguši valsts amatpersonas deklarācijas

Visi jaunie deputāti laikā iesnieguši valsts amatpersonas deklarācijas

Visi jaunievēlētie Saeimas deputāti, kuriem bija jāiesniedz valsts amatpersonas deklarācija stājoties amatā, to ir izdarījuši noteiktajā termiņā, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvji.

Valsts amatpersonas deklarācijas stājoties amatā likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktajā termiņā - mēneša laikā - bija jāiesniedz 35 jaunievēlētajiem Saeimas deputātiem, savukārt pārējiem jaunievēlētajiem Saeimas deputātiem valsts amatpersonas statuss turpinās, līdz ar to minēto deklarāciju nav jāsniedz.

Kopumā no visām 54 460 amatpersonām, kurām bija jāiesniedz valsts amatpersonas kārtēja deklarācija par 2021.gadu, līdz 2.decembrim valsts amatpersonas kārtējo deklarāciju par 2021.gadu iesniegušas 54 446 amatpersonas, bet nav iesniegušas 14 amatpersonas.

Visas personas, kuras vēl nav iesniegušas deklarāciju par 2021.gadu, ir vairākkārt informētas, un, ja nav konstatēti attaisnojoši iemesli deklarācijas neiesniegšanai, piemēram, ilgstoši smaga slimība vai atrodas apcietinājumā, tās ir jau administratīvi sodītas, piemērojot naudas sodu līdz 150 eiro.

Novembrī deklarāciju neiesniedzējiem VID atkārtoti izsūtīja brīdinājuma vēstules, lūdzot nekavējoties, bet ne vēlāk kā līdz 30.novembrim iesniegt deklarāciju par 2021.gadu. Ja deklarācija netiks iesniegta, tiks sākts atkārtots administratīvā pārkāpuma process.

Patlaban atkārtoti, par deklarācijas neiesniegšanu, VID sācis divus administratīvā pārkāpuma procesus. Atkārtoti sākot administratīvā pārkāpuma procesu, soda sankcija ir noteikta līdz 350 eiro.

VID pārstāvji uzsver, ka soda samaksāšana neatbrīvo amatpersonu no pienākuma deklarāciju tomēr iesniegt. Vienlaikus VID pārstāvji norāda, ka VID galvenais mērķis nav sodīt, bet gan panākt, lai deklarācija tiek iesniegta un sabiedrībai ir pieejama likumā noteiktā informācija par valsts amatpersonām.

Lai pēc iespējas mazinātu tādu gadījumu skaitu, kad deklarācijas netiek iesniegtas savlaicīgi, VID katru gadu organizē seminārus, gatavo informāciju plašsaziņas līdzekļiem, kā arī sūta aicinājumu ministrijām informēt to pakļautībā un pārraudzībā esošo iestāžu valsts amatpersonas par deklarēšanas pienākumu.

Ik gadu mazinās to amatpersonu skaits, kuras neiesniedz amatpersonas deklarāciju normatīvos noteiktajā termiņā, norāda VID pārstāvji. Piemēram, 2020.gadā kārtējā gada deklarāciju termiņā nebija iesniegusi 3221 persona, bet 2021.gadā kārtējā gada deklarāciju termiņā nebija iesniegušas 2404 personas.

Lielākoties kārtējā gada deklarāciju iesniegšanas termiņu neievēro tās personas, kuras ir jau beigušas pildīt valsts amatpersonas amata pienākumus, kā arī tās, kuras nesen stājušās valsts amatpersonas amatā, skaidro VID pārstāvji.

Mūžībā devusies aktrise Kirstija Allija

Kirstija Allija bērni Instagram paziņojuši oar mammas aiziešanu: “Ar skumjām paziņojam, ka mūsu mīlošā māte ir aizgājusi mūžībā”. Ģimenes paziņojumā teikts, ka aktrise sirgusi ar vēzi, taču nav norādīts, kāds vēža forma viņai bija. Tas ticis atklāts pa...

#14 Kopā uz vienotu rezultātu!
Kas ir starpinstitūciju un sektoru sadarbība un kāds no tās labums darbā ar jaunatni? Par to šajā podkāsta/raidieraksta #jaunamBŪT epizodē jeb “Kopā uz vienotu rezultātu!“. Sarunājas Solvita Vigule, Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centra Jaunatnes ...
'Progresīvie' aicinās parlamentu tomēr skatīt Civilās savienības likumprojektu
Neskatoties uz to, ka Saeimas Juridiskā komisija lēma jaunajā sasaukumā neskatīt 13. Saeimā divos lasījumos atbalstīto Civilās savienības likumprojektu, tomēr partija "Progresīvie" aicinās parlamentu lemt par šī likuma iekļaušanu arī 14. Saeimas darba ...


Komentāri