lv
ygN0cSOV8J3ILB6wGIIO2umuVDMLfukSMUozXrIK
512968

Ar ko beigsies kaujas par Bahmutu? – 'Komandcentrā' militārais vēsturnieks Valdis Kuzmins

Ar ko beigsies kaujas par Bahmutu? – 'Komandcentrā' militārais vēsturnieks Valdis Kuzmins
Nelielā Bahmutas pilsēta Ukrainas austrumos nu jau mēnešiem kļuvusi par intensīvāko kauju vietu starp Ukrainas aizstāvjiem un okupantiem no Krievijas. Kādēļ okupanti nežēlo spēkus šīs pilsētiņas ieņemšanai? Ko tās zaudējums nozīmētu Ukrainai? Un kā pašreizējais karadarbības veids vērtējams militāro konfliktu vēstures kontekstā? Par to Ansis Īvāns raidījumā "Komandcentrs" runā ar vēsturnieku, Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas pētnieku Valdi Kuzminu.
#16 Iekļaušana un dažādība
Iekļaušana = pieņemšana. Kā veidot sabiedrību, kas ir pieņemoša un ar kādām grūtībām saskaras jaunieši, kuri ir neaktīvi vai nāk no sociālā riska grupām? Par to šajā raidieraksta #jaunamBŪT epizodē. Diskusijā piedalās "Resiliences Centrs" valdes l...
Starp Ikšķili un Ogri avarējis smagais auto; aicina izvēlēties citu maršrutu
Slidenā ceļa dēļ uz Daugavpils šosejas, ceļa A6 34. kilometrā, notikusi smagās automašīnas avārija un izveidojies ievērojams sastrēgums.
#17 Digitālā transformācija
Kas ir digitālā transformācija un kāda loma tajā 21.gadsimta jaunietim? Par to diskutē medijpratības pētniece Guna Spurava un interneta satura veidotājs Niklāvs Mičulis.


Komentāri