lv
daZYR6SxguMsBZLez0ezaLii2CPZxK8v3NYyu4EF
511801

Izsludināta iedzīvotāju aptauja par jauno Limbažu novada ģerboni

Izsludināta iedzīvotāju aptauja par jauno Limbažu novada ģerboni

Izsludināta iedzīvotāju aptauja par jauno Limbažu novada ģerboni, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Limbažu novada pašvaldības domes šā gada 22.septembra sēdē deputāti pieņēma lēmumu izstrādāt jaunu Limbažu novada ģerboni.

Lai jaunā novada ģerbonis būtu izveidots ne tikai atbilstoši Limbažu novada pašvaldības domes izveidotās darba grupas un iedzīvotāju vēlmēm, bet arī heraldikas nosacījumiem un tradīcijām, ģerboņa izstrāde uzticēta māksliniekiem Jurim Ivanovam un Ilzei Lībietei, kuri praktiskajā heraldikā strādā jau no 1988.gada.

Izstrādes procesā ir radīti četri ģerboņa meti, kuros mākslinieki centās atspoguļot jaunajam Limbažu novadam raksturīgāko. Limbažu novads ir stabils, spēcīgs, mērķtiecīgs, pārliecinošs un moderns. Novadam ir svarīgas ģimeniskās vērtības un tradīciju saglabāšana. Limbažnieki ir saimnieki savās mājās, savā novadā un paši nosaka virzienu kurp doties.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus paust savu viedokli par to, kurš no izstrādātajiem ģerboņa variantiem ir atbilstošākais Limbažu novadam.

Ģerboņa metos redzams sarkans dzeguļots mūris ar vārtiem, kas simboliski nozīmē pārmantojamību un atpazīstamību. Limbažu novada simbols asociējas gan ar Limbažu pilsētas vēsturisko ģerboni, gan arī ar iepriekšējo novada ģerboni.

Stūre ir atbildības, autoritātes un augstākās gudrības simbols. Enkurs - vairāku jūras dievību atribūts. Tā kā enkurs vienīgais nodrošina kuģa stabilitāti vētras laikā, tas ir cerību simbols.

Ģerboņa metos redzamas trīs krāsas. Sudrabs - ūdens, tīrības, skaidrības un cerības krāsa. Sarkanā ir Vidzemes vēsturiskā apgabala ģerboņa lauka krāsa, kas simbolizē tēvzemes mīlestību, varonību, dzīvību un veselību. Melnā krāsa var paust dzīves pilnību un auglību kā zemes krāsa. Melnais - noslēpums, neizdibinātais, skaidro pašvaldība.

Aptaujā iedzīvotāji var piedalīties līdz 19.decembrim pašvaldības "Facebook" kontā un mājaslapā "www.limbazunovads.lv", kā arī papīra formātā aizpildīto anketu var atstāt klientu apkalpošanas centros.

Novada ģerbonis ir ne tikai simbolisks grafisks attēls, kas apliecina tā nēsātāja piederību novadam, tas ir arī spēcīgs kopīgās identitātes simbols un vērtība, ko nodot nākamajām paaudzēm. Ģerbonis un tā elementi tiek izmantoti novada karogā, apbalvojumos, veidlapās, kā arī novadu reprezentējošos pasākumos un notikumos.

Latvijas lauku teritorijās izbūvēs platjoslas interneta tīklu

Latvijas lauku teritorijās par 49,734 miljoniem eiro līdz nākamā gada beigām plānots izbūvēt 2050 kilometru optiskā tīkla, vairāk nekā 250 pieslēguma punktu operatoriem, kā arī pieslēgumus 17 izglītības iestādēm, aģentūru LETA informēja Satiksmes minis...

ES devītajā Krievijas sankciju paketē būs arī Baltijas valstu ierosinājumi

Eiropas Savienības (ES) devītajā sankciju Krievijai paketē būs iekļauti vairāki Polijas un Baltijas valstu priekšlikumi, trešdien paziņoja Lietuvas vēstnieks ES Arnolds Pranckevičs.

"Ievērojams skaits ideju, kas būs devītajā paketē, ir no Polijas-Baltij...

Finansiālu grūtību dēļ 21% Latvijas iedzīvotāju varētu doties peļņā uz ārzemēm

Netiekot galā ar pieaugošajiem ikmēneša maksājumiem un citiem tēriņiem, 21% Latvijas iedzīvotāju apsvērtu iespēju doties peļņā uz ārzemēm, aģentūrai LETA pavēstīja nebanku kreditētāja "Via SMS" pārstāvji, atsaucoties uz kompānijas veiktās aptaujas dati...



Komentāri