lv
XDyZhDeKF4L71T5iBZQ23kjbJah8fXsNDdBYk7S3
509264

Karuselis, mistērija un evaņģēlijs. Koris «Latvija» adventes laika koncertā piedāvās virkni pirmatskaņojumu

Karuselis, mistērija un evaņģēlijs. Koris «Latvija» adventes laika koncertā piedāvās virkni pirmatskaņojumu
"Midzinošais kovidlaiks, kad dzīve ieņēma "lento" tempu, ir aiz muguras, un atsākusies spriedze, pie kādas mēs vienmēr bijām pieraduši: tas nebija nekas īpašs, ja skatāmies četru, piecu gadu distancē – tas bija normāli. Ir jauki, ka pilnasinīgā dzīve kūsāt kūsā," atzīst Valsts akadēmiskā kora (VAK) "Latvija" mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais. Korim decembra sākums iezīmējies ar sprinta cienīgu ātrumu un intensitāti. Aizvadīti Raimonda Tigula jubilejas koncerti Rīgā un Ventspilī, 10. decembrī gaidāma pirmā oficiālā tikšanās ar Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) jauno galveno diriģentu Tarmo Peltokoski, bet 7. decembrī koris aicina klausītājus uz īpašu Adventes laika koncertu jaunajā kultūras centrā "Ulbrokas pērle", kurā izskanēs vairāki pasaules pirmatskaņojumi. Tiešraidē šo koncertu dzirdēs Latvijas Radio 3 "Klasika" klausītāji.
Krievija Ukrainu apšauda ar modernām raķetēm, kas izgatavotas pēc sankcijām

Krievija Ukrainu apšaudījusi ar savām vismodernākajām spārnotajām raķetēm, kuras tā izgatavojusi jau vairākus mēnešus pēc Rietumu sankciju noteikšanas, vēsta laikraksts "New York Times", atsaucoties uz pētījuma rezultātiem.

"Atbilstoši bruņojuma izpēte...

Indonēzijas parlaments atbalsta ārpuslaulību seksa aizliegumu

Indonēzijas parlaments otrdien apstiprinājis jauno kriminālkodeksu, kas cita starpā aizliedz seksuālas attiecības ārpus laulībām.

Tiesību aizstāvju organizācijas ir protestējušas pret jauno kriminālkodeksu, nosodot pilsonisko un politisko brīvību apspie...

Veselības nozare no Meņģelsones sagaida sadarbību ar visu nozari

Veselības nozares organizācijas no potenciālā kandidāta veselības ministra amatam sagaida sadarbību un komunikāciju ar visu nozari, atzina veselības nozares organizāciju pārstāvji.

Vakar partiju apvienība "Apvienotais saraksts" (AS) nākamās valdības ves...



Komentāri