lv
pSxJNq6mR5rBIjVum3qy72W1cXysrcKwm9vN66dL
502268

Sācies publiskais balsojums par jauno autoru rakstītām pasakām

Sācies publiskais balsojums par jauno autoru rakstītām pasakām

Sākusies manuskriptu vērtēšana lasīšanas veicināšanas projekta "Bibliotēka" izsludinātajā literāro pasaku konkursā, informēja projekta pārstāve Daiga Katrīna Bitēna.

No 69 jaunajiem rakstniekiem, kuri kopā bija pieteikuši 77 pasakas, manuskriptus iesniedza 50 dalībnieki - kopā 58 pasakas. No tiem pēc pirmās vērtēšanas kārtas dalību turpina 46 dalībnieki - kopā 52 pasakas.

Ikviens var iepazīties ar jaunajiem autoriem un viņu radīto pasaku fragmentiem, un balsot par saviem favorītiem. Balsojums norisinās portālā "Tvnet", sekojot saitei "ieej.lv/xXssf", no šodienas plkst.15 līdz 18.decembra plkst.23.59.

Balsošanas vietnē interesentiem ir iespējams lasīt jauno rakstnieku literāro pasaku pirmās rindkopas un piedalīties lēmuma pieņemšanā par to, kuru no darbiem ir vērts izdot.

Trīs lasītāju visaugstāk vērtētie darbi iekļūs konkursa pusfinālā, līdztekus vēl septiņām pasakām, kuras par tālāk virzāmām atzīs konkursa žūrijas komisija. Par publiskā balsojuma vērtīgākajiem darbiem tiks uzskatītas tās pasakas, kuras saņems lielāko balsu skaitu. Balsot iespējams vienu reizi dienā. Viens cilvēks vienā reizē drīkst balsot par vienu darbu.

Bitēna uzsvēra, ka konkurss radīts ar mērķi veicināt jauno latviešu prozas rakstnieku izaugsmi. Tā autora darbs, kurš pēc četrām vērtēšanas kārtām tiks atzīts par laureātu, saņems latviešu literatūras mecenāta "Baltic International Bank" atbalstu grāmatas izdošanai un publicitāti lasīšanas veicināšanas projektā "Bibliotēka" ietvaros.

Jauno rakstnieku konkursa žūrijas komisiju veido Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bibliogrāfijas institūta pētniece Elza Ungure, LNB Nozaru literatūras centra nozaru informācijas eksperte Mudīte Treimane, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas asociētā profesore un vadošā pētniece latviešu folkloristikā Angelika Juško-Štekele.

Tāpat žūrijā strādā psiholoģe, Junga analītiskās psihoterapijas speciāliste Iveta Gēbele, Latvijas Stāstnieku asociācijas valdes locekle Māra Mellēna, latviešu literatūras mecenāts, "Baltic International Bank" galvenais akcionārs Valērijs Belokoņs, projekta "Bibliotēka" idejas autore un iniciatore Jekaterina Belokoņa un projekta "Bibliotēka" satura veidotāja un koordinatore Bitēna.

Jauno rakstnieku konkurss ir lasīšanas veicināšanas projekta "Bibliotēka" ceturtās sezonas iniciatīva. Projekts "Bibliotēka" ir latviešu literatūras mecenāta "Baltic International Bank" iniciēts sociāls projekts ar mērķi veicināt lasīšanu un rakstniecību Latvijā.

"Bibliotēka" savu darbību sāka 2018.gadā, publicējot interviju sēriju ar Latvijas literatūrā un kultūrā nozīmīgām personām par literatūras vērtību cilvēka dzīvē. Pateicoties plašajai sabiedrības atsaucībai un iesaistei, 2019.gadā projekts tika turpināts ar ceļojošās izstādes "Dzimtas grāmata" izveidi, savukārt 2020.gadā tika radīta sērija ģimenēm ar maziem bērniem "Iemīlēt grāmatu!" un klajā nāca izdevums "Dzimtu ģerboņi mūsdienu Latvijā".

Politologs: Sarunas par nākamā gada valsts budžetu var izvērsties pat politiski asiņainas
Rīga, 6.dec., LETA. Sarunas par nākamā gada valsts budžetu var izvērsties pat politiski asiņainas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Šodienas jautājums" sacīja Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes dekāns un politologs Jānis I...
Došos jaunā virzienā! Vācijas Futbola federācijas direktors pamet amatu

Par savas darbības apturēšanu Vācijas Futbola federācijas (DFB) direktora amatā pirmdien paziņoja Olivers Bīrhofs.

Lēmumu bijušais izlases spēlētājs pieņēmis četras dienas pēc valstsvienības nespējas iekļūt 2022.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra ...

Raidījums: par sava bērna slepkavību aizturētā māte iepriekš nonākusi policijas redzeslokā
Jau vēstīts, ka aizdomās par savas trīsgadīgās meitas slepkavību Krāslavā apcietināta kāda sieviete. Kā vēsta Latvijas Televīzija, 1996. gadā dzimusī māte iepriekš nonākusi policijas redzeslokā – saistībā ar alkohola lietošanu un pašnāvības mēģinājumie...


Komentāri