lv
ZKCvIBSH2tz40XIicONojOTmJdgu2gg6c3EH4E21
501055

Valdība piešķir finansējumu TV un radio. Cik?

Valdība piešķir finansējumu TV un radio. Cik?

Valdība šodien atbalstīja 377 074 eiro piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) un Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (SEPLP), lai tās varētu segt šā gada elektroenerģijas sadārdzinājuma izmaksas par televīzijas un radio programmu izplatīšanu virszemes apraidē.

Kā informēja Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale, bezmaksas zemes apraidē ciparformātā izplatāmo televīzijas programmu sarakstā ir iekļautas tādas televīzijas programmas kā "LTV1", "LTV7", "ReTV", "TV24", "TV4" un "Rada".

Tāpat nepieciešams segt arī elektroenerģijas sadārdzinājuma izmaksas par "Latvijas Radio 1", "Latvijas Radio 2", "Latvijas Radio 3 - "Klasika"", "Latvijas Radio 4 - "Doma laukums"", "Latvijas Radio 5 - "Pieci.lv"" un programmas "Latvijas Radio 6" apraidi.

NEPLP tiks piešķirts 175 001 eiro, lai segtu elektroenerģijas sadārdzinājuma izmaksas par bezmaksas zemes apraidē ciparformātā izplatāmās televīzijas programmas nodrošināšanu virszemes apraidē 2022.gadā.

Savukārt SEPLP tiks piešķirti 202 073 eiro, lai Latvijas Radio segtu elektroenerģijas sadārdzinājuma izmaksas par radio programmu izplatīšanu virszemes apraidē šogad.

ANO: Sākoties ziemai, miljoniem ukraiņu nav nodrošinātas pamatvajadzības
ANO ceļ trauksmi par Krievijas armijas atkārtotajiem uzbrukumiem Ukrainas infrastruktūrai un brīdina par humānās krīzes padziļināšanos.
«Liepājas» basketbolisti Kurzemes duelī uzvar «Ventspili», pārtrauc sešu zaudējumu sēriju
"Liepājas" komanda otrdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) pārtrauca sešu zaudējumu sēriju, savā laukumā ar rezultātu 72:60 pārspējot "Ventspili".
No amata atkāpjas Dienvidkorejas futbola izlases galvenais treneris Bentu

Pēc zaudējuma Pasaules kausa izcīņas astotdaļfinālā no amata pirmdien atkāpās Dienvidkorejas futbola izlases galvenais treneris Paulu Bentu.

"Tagad man jāpadomā, ko darīšu nākotnē, taču tas nebūs ar Dienvidkorejas komandu," pēc sakāves astotdaļfinālā 1...



Komentāri