lv
VJKMLOrQLO7t1Crzgy1eHWK22fUl7s8SopOfPCFT
500450

Divām kultūrizglītības iestādēm sadalīs KM ieekonomētos 123 944 eiro

Divām kultūrizglītības iestādēm sadalīs KM ieekonomētos 123 944 eiro

Valdība šodien atbalstīja iespēju Kultūras ministrijai (KM) pārdalīt prognozēto līdzekļu ekonomiju 123 944 eiro apmērā KM valsts budžeta programmā "Kultūrizglītība", lai nodrošinātu aktuālo vajadzību risināšanu divās kultūrizglītības iestādēs, informēja KM sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Profesionālās izglītības kompetences centram (PIKC) "Nacionālā Mākslu vidusskola" tiks pārdalīts finansējums 44 972 eiro apmērā pagaidu telpu Meža ielā 1 k-1, Rīgā, nomas maksas un uzturēšanas izdevumu segšanai un 50 675 eiro ēkas Slokas ielā 52b, Rīgā, uzturēšanas izdevumu un pārcelšanās izdevumu segšanai.

Savukārt PIKC "Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola" tiks novirzīts finansējums 28 297 eiro apmērā, lai nodrošinātu jaunbūves Alejas ielā 18, Liepājā, 2.kārtas papildu izmaksas.

KM pārstāve skaidro, ka prognozētā ekonomija 123 944 eiro apmērā veidojusies, izrietot no 2021./2022.mācību gada laikā noteiktajiem Covid-19 ierobežojumiem kultūrizglītības iestādēs. Covid-19 pandēmijas laikā bija ierobežotas iespējas klātienes pasākumu organizēšanai, līdz ar to nenotika visas paredzētās meistarklases, koncerti un citi klātienes pasākumi un netika pilnībā izlietots ieplānotais finansējums izglītojamo sagatavošanai šiem pasākumiem.

Papildus tam kultūrizglītības iestāžu darbinieku atlīdzības fonda ekonomija ir izveidojusies, ņemot vērā, ka Covid-19 pandēmijas laikā tika izsniegts lielāks darba nespējas lapu skaits, kas tika apmaksāts no valsts budžeta, kā rezultātā faktiskās atalgojuma izmaksas bija mazākas, nekā sākotnēji plānots.

Šogad Rīgā atjaunoti septiņi bērnu spēļu laukumi

Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvalde šogad pilsētā atjaunojusi septiņus uz pašvaldības zemes esošus bērnu spēļu laukumus, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Līdz novembra beigām atjaunots laukums Dzirciema ielā 24, Silikātu ielā 4...

Krievija Ukrainu apšauda ar modernām raķetēm, kas izgatavotas pēc sankcijām
Krievija Ukrainu apšaudījusi ar savām vismodernākajām spārnotajām raķetēm, kuras tā izgatavojusi jau vairākus mēnešus pēc Rietumu sankciju noteikšanas, vēsta laikraksts "New York Times", atsaucoties uz pētījuma rezultātiem.
Ieceri par aromatizēto elektronisko cigarešu liegumu Saeimā varētu nākties skatīt no 1. lasījuma
Ārsti-speciālisti un bērnu vecāki lūdz Saeimas deputātus aizliegt aromatizētās elektroniskās cigaretes. Lai lēmumu pieņemtu pēc iespējas ātri, ārsti lūdz deputātus galīgajam lasījumam virzīt iepriekšējā Saeimā izskatītos grozījumus, kuru izstrāde aizņē...


Komentāri