lv
quKJS7aS9qc8au0sX6jWloHNcbsAKO9xqjP1b5ZP
499228

Alvis Hermanis: Šī glamūrā opozīcija tikai pļāpā un bezgalīgi intervē viens otru

Alvis Hermanis: Šī glamūrā opozīcija tikai pļāpā un bezgalīgi intervē viens otru

Alvis Hermanis, režisors

Neesmu politologs, bet toties saprotu šo to no dramaturģijas. Gadījums ar tvrain izrādījās patiesības mirklis visai krievu opozīcijai un pagrieziena punkts šai seriālā.

Tagad 3 dienu laikā dabūjām iztēloties, kāda būtu nākotnes krievija bez putina, ja to vadītu pašreizējā opozīcija. Un tai skaitā - arī kāda būtu viņu attieksme pret Latviju, kuras iedzīvotāju skaits ir tikpat liels cik vienā Maskavas mikrorajonā. Liberālie krievu impēristi labi saprot, ka uzbrukt Arestovičam, Gordonam un visiem ukraiņu medijiem (kuri šais dienās atmaskoja tvrain divkosību) viņi nedrīkst, tāpēc viss viņu naids tagad tiek Latvijai.

Izrādās, ka liberālie impēristi neko tā arī nav sapratuši. Ne par frontes līniju šai karā, ne par to valsti, kurā tagad atrodas.

Pārpratums.

Pagaidām ļoti maz ir tādu krievu opozicionāru, kuri saprot, ka jāmaina ne tikai putina režīms, bet arī krievu cilvēka impēriskā apziņa. Bet tādi ir. Viņiem mūsu un ukraiņu cieņa un atbalsts.

9 mēnešus cerējām un gaidījām, ka krievu opozīcija aicinās uz bruņotu sacelšanos krievijā vai produktīvi piedalīsies Ukrainas militārajā uzvarā. Ne viens, ne otrs nenotika. Šī glamūrā opozīcija tikai pļāpā, bezgalīgi intervē viens otru un atražo paši sevi. Kopīgai lietai maz no viņiem jēgas.

Patiesības mirklis arī rietumu sabiedrotajiem, - kā pret viņiem turpmāk izturēties.

Vajadzīga jauna strateģija nākotnei. Jo visticamāk, kaimiņos nekas nemainīsies nekad.

Atkal atgriežamies pie Izraēlas parauga.

'Dzīvesbiedri' sola turpināt cīnīties par Civilās savienības likumprojekta pieņemšanu
Kustība "Dzīvesbiedri" neapstāsies un turpinās cīnīties par Civilās savienības likumprojekta pieņemšanu, sacīja kustības vadītājs Kaspars Zālītis.
Krievija jau trīs nedēļas karā neizmanto Irānas dronus
Krievija jau trīs nedēļas karā pret Ukrainu neizmanto Irānas kamikadzes dronus "Shahed", jo nav bijis jaunu piegāžu, preses brīfingā otrdien sacīja Ukrainas gaisa spēku pavēlniecības pārstāvis Jurijs Ihnats.
ĀM brīdina amatpersonas par ceļošanas riskiem Krievijas krimināllietu dēļ par padomju pieminekļu nojaukšanu
Ārlietu ministrija (ĀM) brīdinājusi amatpersonas par riskiem ceļošanai ārpus Eiropas Savienības (ES) un NATO valstīm saistībā ar Krievijas Izmeklēšanas komisijas uzsāktajām darbībām pēc lēmumiem par padomju režīmu slavinošu pieminekļu nojaukšanu.


Komentāri