lv
KjGGnoJbyWveD7yOAjFmMbCgX80AlLQ1BRDwPRLL
496830

Valsts segs ukraiņiem sniegto medicīnisko palīdzību 2,4 miljonu eiro apmērā

Valsts segs ukraiņiem sniegto medicīnisko palīdzību 2,4 miljonu eiro apmērā

Valdība šodien lēma piešķirt 2,4 miljonus eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Veselības ministrijai (VM), lai segtu izdevumus saistībā ar Ukrainas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem.

Plānots, ka 2,25 miljonus eiro varētu piešķirt Nacionālajam veselības dienestam, lai segtu izdevumus, kas radušies laikposmā no šī gada 1.jūnija līdz 30.septembrim, tai skaitā izmaksu korekcijai no 2022.gada 1.aprīļa līdz 31.maijam par sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem Ukrainas iedzīvotājiem.

Savukārt 155 352 eiro plānots piešķirt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, lai segtu izdevumus, kas radušies laikposmā no šī gada 1.jūlija līdz 31.oktobrim, par izpildītiem izsaukumiem, sniedzot neatliekamo medicīnisko palīdzību Ukrainas iedzīvotājiem.

Kultūras iestādēm kompensēs energoresursu sadārdzinājumu

Valdība šodien atbalstīja Kultūras ministrijas (KM) lūgumu piešķirt 415 171 eiro no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", lai Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) muzejiem un akreditētajiem privātajiem muzejiem, kā arī valsts teā...

Čigānu pusaudža sašaušana izraisa grautiņus Salonikos

Pēc tam, kad policija bija sašāvusi kādu čigānu pusaudzi, Grieķijas otrajā lielākajā pilsētā pirmdien izcēlušās vardarbīgas sadursmes.

16 gadus vecais pusaudzis tika sašauts galvā agrā pirmdienas rītā pēc tam, kad mēģināja aizbraukt nesamaksājis no benz...

Bruņojuma pārdošana pasaulē turpina pieaugt, liecina pētījums

Neskatoties uz piegādes problēmām, ko radījusi pandēmija, ieroču pārdošana pasaulē pagājušajā gadā turpinājusi pieaugt, secināts pirmdien publiskotajā Stokholmas Starptautiskā Miera pētījumu institūta (SIPRI) ziņojumā.

Pasaules 100 lielāko bruņojuma raž...



Komentāri