Latvijā 58% iedzīvotāju pārtikas produktu izvēlē lielāko uzmanību pievērš cenai, aģentūrai LETA pavēstīja mazumtirdzniecības uzņēmuma pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.
Vienlaikus 35% iedzīvotāju atzīmējuši, ka kvalitāte ir svarīgākais faktors, izvēloties pārtikas produktus, taču tas, vai produktam tiek veiktas kādas kvalitātes pārbaudes, svarīgāki ir 4% iedzīvotāju.
Aptaujā secināts, ka pārtikas produktu kvalitātes nozīme pieaug, paaugstinoties vai nu iedzīvotāju vecumam vai ienākumu līmenim.
Tāpat aptaujā 68% Latvijas iedzīvotāju pauduši uzskatu, ka augstas kvalitātes produktus bieži vai vienmēr var iegādāties par zemu cenu.
Vienlaikus 34% aptaujāto nepievērš uzmanību vai reti pievērš uzmanību uz pārtikas produktu iepakojumiem norādītajai informācijai par kvalitātes pārbaudēm un drošību. Savukārt šos marķējumus lēmuma pieņemšanā regulāri izmanto 32% aptaujāto, bet 36% atzinuši, ka tam pievērš uzmanību ik pa laikam.
Aptaujā piedalījās 1010 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem.
Dioksīnu līmenis sūnās, augsnē un piemājas vistu olās pārsniedza ES noteiktās normas.
Par atkritumu reģenerāciju (dedzināšanu), tās ietekmi uz sabiedrības veselību un vidi, kā arī nozīmi atkritumu apsaimniekošanas sistēmā tika diskutēts Saeimā. Diskusij...
Komentāri