lv
jeZyBdKhme0tioyD8zZwwutgUi8UQ3N766DN5qLs
493718

«Latgales prozas lasījumi» aicinās patverties literatūrā dzelzceļa stacijā «Rēzekne II»

«Latgales prozas lasījumi» aicinās patverties literatūrā dzelzceļa stacijā «Rēzekne II»
Šī nedēļa ir starptautiskā literatūras festivāla "Prozas lasījumi" norises laiks, kurā ceturtdien, 8. decembrī, pulksten 20.30 klātienē un tiešraidē varēs piedzīvot arī konkursa "Latgolys prozys skaitejumi 2022" (Latgales prozas lasījumi) noslēguma pasākumu. Konkursa noslēgums būs kā patveršanās literatūrā dzelzceļa stacijā "Rēzekne II", bet tā tiešraidei līdzi sekot varēs portālā lakuga.lv, latgaliešu kultūras kustības "Volūda" un festivāla "Prozas lasījumi" lapās sociālajā tīklā "Facebook", informēja organizatori.
Kultūrtelpā «M/Darbnīca» uzstāsies meksikāņu džeza mūziķe Fuensanta Mendeza
Kultūrtelpā "M/Darbnīca" 11. decembrī uzstāsies meksikāņu dziedātāja, kontrabasiste un komponiste Fuensanta Mendeza, informēja organizatori.
VID veicis kratīšanas kādā pārtikas produktu ražošanas un tirdzniecības uzņēmumā saistībā ar «aplokšņu algām»
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policija veikusi deviņas kratīšanas kādā pārtikas produktu ražošanas un vairumtirdzniecības uzņēmumā saistībā ar tā dēvēto aplokšņu algu izmaksu, informēja VID.
Igaunijā konceptuāli atbalsta pāreju uz mācībām valsts valodā
Igaunijas parlaments pirmajos divos lasījumos apstiprinājis likumu, kas paredz pilnībā pāriet uz mācībām valsts valodā izglītības iestādēs. To paredzēts sākt 2024. gadā. Lai izmaiņas stātos spēkā, tās vēl jāatbalsta trešajā – galīgajā – lasījumā.


Komentāri