lv
8JeLCtnorGBTB4fCxiFpvEvXQtwVqYccyTk4CUmq
493173

Latvijas pārim vēsturisks panākums - iekļūšana finālā PČ Standartdejās

Latvijas pārim vēsturisks panākums - iekļūšana finālā PČ Standartdejās

Latvijas dejotāji Vadims Šurins un Anastasija Meškova Itālijas kūrortpilsētā Rimini sarūpējuši vēsturisku panākumu, izcīnot 5.vietu un nodrošinot Latvijai pirmo finālu pasaules čempionātos Standartdejās (ST), informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

LSDF atgādina, ka Latvijas labākais standartdeju pāris Šurins/Meškova allaž ir bijis pusfinālistu vidū, divas - trīs vietas paliekot aiz labāko sešinieka, kas sacenšas finālā.

Rīgas Sporta deju kluba "Mario" pārstāvji sasniedza savu un Latvijas pirmo finālu standartdejās un tur sīvi cīnījās par ceturto vietu ar rumāņiem Cojocu Rarešu un Matei Andrēu. Beigās līdz ceturtajai vietai Šurinam un Meškovai pietrūka nieka 0,011 punkti.

Labi nostartēja arī otrs Latvijas pāris Romāns Dobrecovs/Violeta Ļevčenko, kuri pirmo reizi pasaules čempionātā standartdejās sasniedza ceturtdaļfinālu.

Maijā Eiropas čempionātā Dobrecovs ar Ļevčenko ieguva 17.vietu un tagad to pašu atkārtoja arī pasaules čempionātā. Ļoti maz - mazāk nekā punkts - pietrūka līdz 14.vietai. Pagājušajā gadā viņi ieņēma 35.vietu.

Finālā cīņa par uzvaru izvērtās aizraujoša un līdzīga. Itāļi Frančesko Galupo un Debora Pačīni piecu deju summā nopelnīja 192,793 punktus un tikai par 0,12 punktiem apsteidza lietuviešus Evaldu Sodeiku un Ievu Žukauskaiti.

Mājinieki pirmo reizi pasaules čempionātos izcīnīja zelta medaļu, neļaujot titulu aizstāvēt lietuviešiem, kuri sacensībās ar amatieru kategorijas pāriem nebija piedzīvojuši zaudējumu četrus gadus.

Pirmo reizi labāko trijniekā tika un bronzas medaļas nopelnīja Vāciju pārstāvošie lietuvieši Toms Fainšils un Violeta Posmetnaja.

Pēc sestās vietas iegūšanas Eiropas čempionātā panākumu arī pasaules čempionātā sesto vietu izcīnīja daudzkārtējie Polijas čempioni Dariušs Mička un latviete Madara Freiberga, kuri pērn ierindojās 11.vietā un šogad pirmo reizi sasniedza pasaules čempionāta finālu.

Pieaugušo konkurencē Latvija līdz šim pasaules čempionātu finālos ir bijusi pārstāvēta divas reizes, sesto vietu 1999.gadā desmit dejās izcīnot Agnim Rūjam un Sandrai Suharevskai un to pašu 2014.gadā desmit dejās atkārtojot pārim Kārlis Treijs/Anastasija Krivošejeva.

Maskava: Ukrainas dronu triecienos Krievijā nogalināti 3 karavīri (+FOTO)

Ukrainas dronu triecienu rezultātā militārajos lidlaukos Krievijas Saratovas un Rjazaņas apgabalos dzīvību zaudējuši trīs Krievijas karavīri, bet četri guvuši ievainojumus, pirmdien pavēstīja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Savukārt Ukrainas armijas ...

Draudiem valsts drošībai! NEPLP anulē apraides atļauju TV Rain

Nacionālā elektroniskā plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) lēmusi anulēt apraides atļauju patlaban Latvijā strādājošajai Krievijas neatkarīgajai TV programmai "Doždj" ("Дождь"/"TV Rain").

NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš aģentūrai LETA pastāstīja, ka ...

Cepta marcipāna figūriņas – spāņu Ziemassvētku kārums
Marcipāna figūriņas ir tradicionāls Ziemassvētku gardums Spānijā, kurš tiek pasniegts gan kā deserts, gan baudīts kā piedeva dzērieniem un papildinājums uzkodu galdam.


Komentāri