lv
dBzSZzBvd90SeCWzOVYgpDJWNyARIg2DaIVeUZyy
487125

Bērnības našķis toreiz un tagad - austiņa

Bērnības našķis toreiz un tagad - austiņa

Lai nu ko, bet austiņas var pagatavot vienā mirklī, turklāt, ir vajadzīgas tikai divas sastāvdaļas - kārtainā mīkla un cukurs. Kārtaino mīklu var nopirkt jebkurā pārtikas veikalā un cukurs, cerams, ir katrā mājā.

Nepieciešams

Kārtainā mīkla

Cukurs

Pagatavošana

Atkausē mīklu. Uz tīra galda uzkaisa pūdercukuru, lai mīkla neliptu pie virsmas. Mīklu izrullē tā, lai veidojas taisnstūris. Jo mazāks taisnstūris, jo mazākas sanāks austiņas. Mīklu dāsni pārkaisa ar cukuru. Cukuram vieklītēm var uzspiest ar plaukstām, lai tas pielīp mīklai.

Pēc tam veido austiņu formu. Ar acumēru jānoskata vidus un no katras puses, sākot, protams, ar vienu, malas ierullē līdz vidum.
Garo desu, kas izveidojusies noliek uz sāna un ar mīklas rulli un spiež visā garumā.

Mīklas desu sagriež aptuveni 1 cm platās šķēlēs. Katru gabaliņu saspiež plaukstās, lai veidojas klasiskā austiņu forma. Cepeškrāsns pannai uzklāj cepamo papīru un austiņas izkārto uz pannas. Ja atvēlēsiet mīklai appūsties 15-20 minūtes noliekot pannu vēsā vietā, gardums sanāks labāks.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180–200 grādu temperatūrai un austiņas liek cepties. Katra cepeškrāsns ir savādāka, ja jūsējā vienmērīgi apcep gan augšu, gan apakšu, tad austiņas cepam 20 minūtes. Ja tā nav, tad pēc 10 minūtēm austiņas apgriež otrādi. Cep, kamēr austiņas kļūst viegli brūnas un karamelizējas.

Pēdējais solis, izņemam austiņas no cepeškrāsns, ar visu cepampapīru noņemam un noliekam atdzesēties.

Mazliet pacietības un…

Labu apetīti!

Drošības dienests nosūtījis NEPLP informāciju saistībā ar TV Rain

Valsts drošības dienests (VDD) ir nosūtījis Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) dienesta rīcībā esošo informāciju un vērtējumu saistībā ar ar Krievijas neatkarīgo TV programmu "Doždj" ("Дождь"/"TV Rain"), aģentūrai LETA aplie...

Ludzas vecpilsētas laukumā notiks Ziemassvētku tirdziņš

Piektdien, 23.decembrī, no plkst.12 līdz 20 Ludzas vecpilsētas laukumā notiks Ziemassvētku tirdziņš, informēja pašvaldībā.

Tirdziņā varēs sajust un izgaršot Ziemassvētkus ar piparkūku, karsto dzērienu un ēdienu smaržu, ar gaismiņu spēli, ar uguns siltum...

Vāc parakstus par mobinga aizliegšanu darba vietās

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par mobinga aizliegšanu darba vietās.

Kā iniciatīvas pārstāve norādīta Marina Vāverīte, paužot pārliecību, ka emocionālai un psiholoģiskai varmācībai un ietekmēšanai jeb mobingam darbā...



Komentāri