lv
ILhCtJGHVo7tEWeZ60Xiz1gRCIZqHqitdC4cmSiV
486514

LNSO izziņo 97. sezonas otrā pusgada koncertus

LNSO izziņo 97. sezonas otrā pusgada koncertus

Gada izskaņai tuvojoties, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) izsludinājis 2023.gada pirmās puses koncertus, kuros skanēs gan klasiķu veikumi, gan vairāki pirmatskaņojumi, informēja LNSO pārstāve Anna Babre.

Jauno LNSO māksliniecisko vadītāju Tarmo Peltokoski klausītāji Rīgā varēs sastapt divas reizes. Lielajā ģildē 31.martā plkst.19 koncertā "LNSO, Peltokoski, Štrauss un Šnitke" diriģenta vadībā tiks atskaņota Riharda Štrausa simfoniskā poēma "Dons Žuans", svīta "Rožu kavalieris" un simfoniskā fantāzija no operas "Sieviete bez ēnas", kā arī Alfrēda Šnitkes "Trešais Concerto grosso". Solisti būs Darja Smirnova un Georgs Sarkisjans. Savukārt 1.aprīlī plkst.17 šī pati koncertprogramma būs klausāma koncertzālē "Latvija" Ventspilī.

Peltokoski uz Lielās ģildes skatuves atgriezīsies arī 19.maijā plkst.19 LNSO sezonas noslēguma koncertā. LNSO un diriģentam uz skatuves pievienosies somu soprāns Anu Komsi, koncertprogrammā skanēs Riharda Štrausa "Četras pēdējās dziesmas" un Dmitrija Šostakoviča Desmitā simfonija.

Koncertzālē "Cēsis" 4.februārī plkst.17 diriģenta Olari Eltsa vadībā izskanēs koncerts "LNSO un Sibēliusa vijolkoncerts". Koncertā uzstāsies arī soliste - vijolniece Paula Šūmane. Programmā iekļauti Žana Sibēliusa, Eivinda Torvunda un Bēla Bartoka skaņdarbi.

Lielajā ģildē 10.februārī plkst.19 notiks koncerts "LNSO ceļā uz Franciju". LNSO 2023.gada februāra beigās dosies koncertturnejā uz Franciju, lai uzstātos Parīzē, Eksanprovansā un Mecā. 10.februāra vakarā koncertā tiks atskaņota daļa no koncertturnejas programmas. Pie diriģenta pults stāsies Andris Poga.

Savukārt 17.februārī plkst.19 Lielajā ģildē LNSO mūziķi un saksofonisti aicina uz koncertu "LNSO un Saxophonia", kas būs daļa no ilggadējā festivāla "Saxophonia" programmas. Tajā LNSO, Rīgas Saksofonu kvartets un saksofonists Arvīds Kazlausks atskaņos Mārtiņa Viļuma, Modesta Musorgska un Uģa Prauliņa darbus, kuru skaitā arī pirmatskaņojumi. Diriģents būs Jānis Stafeckis.

Lielajā ģildē 10.martā plkt.19 norisināsies koncerts "LNSO, Bēthovens un Dvoržāks" diriģenta Fuada Ibrahimova vadībā. Programmā iekļauts Ludviga van Bēthovena Ceturtais klavierkoncerts un uvertīra "Egmonts", kā arī Antonīna Dvoržāka Devītā simfonija. Pie klavierēm būs pašmāju pianists Daumants Liepiņš.

Savukārt 14.aprīlī plkst.19 Lielajā ģildē LNSO mūziķi kopā ar diriģentu Gintaru Rinkeviču un pianistu Luku Geņušu skatītājus priecēs koncertā "LNSO, Čaikovskis un Rahmaņinovs". Mūziķi atskaņos Pētera Čaikovska simfoniju "Manfrēds" un Sergeja Rahmaņinova Pirmo simfoniju.

Koncertā "LNSO, Poska un Brāmss" Lielajā ģildē 21.aprīlī plkst.19 skanēs Helēnas Tulves jaundarba pirmatskaņojums, Vitolda Ļutoslavska Čellkoncerts un Johannesa Brāmsa Pirmā simfonija. Orķestra priekšā stāsies LNSO galvenā viesdiriģente Kristīna Poska. Solo partiju atskaņos čellists Kristaps Bergs.

Savukārt 28.aprīlī plkst.19 Lielajā ģildē norisināsies "LNSO čellu Dream Team jubilejas koncerts". LNSO čellu grupas mūziķu "Dream Team" ir kļuvis par mūzikas pasaulē atpazīstamu zīmolu, jau daudzus gadus piedāvājot klausītājiem daudzveidīgas un spilgtas programmas. Nākamgad apvienība atzīmē desmit gadu jubileju. Koncertā uz skatuves kāps ne tikai "Dream Team", ko veido Diana Ozoliņa, Dace Zālīte-Zilberte, Ainārs Paukšēns un citi, bet arī starpžanru apvienība "Equanimity Trio", kuras sastāvā ir pianists Edgars Cīrulis, basists Jānis Rubiks un bundzinieks Rūdolfs Dankfelds.

Lielajā ģildē 30.martā plkst.19 notiks koncerts "LNSO kamermūzika. Tommāso Pratola un Agnese Egliņa". Tajā tiks atskaņoti Volfganga Amadeja Mocarta, Sergeja Prokofjeva, Pjēra Sankāna un Lovela Lībermana skaņdarbi. Tāpat izskanēs LNSO rezidējošā komponista Krista Auznieka darba pirmatskaņojums. Uz skatuves varēs redzēt LNSO flautu grupas koncertmeistaru Tommāso Pratolu un pianisti Agnesi Egliņu.

Savukārt 13.aprīlī plkst.19 Lielajā ģildē notiks koncerts "LNSO kamermūzika. Trio NYX". Pianiste Ieva Sarja, flautiste Anete Toča un vijolniece Tatjana Ostrovska atskaņos Agnetas Krilovas, Montas Vērmanes, Marinas Vidmontes, Krista Auznieka, Riharda Dubras, Jāņa Lūsēna, Aivara Kalēja, Aigara Raumaņa un Imanta Zemzara darbus.

Īsi pēc Jaunā gada svinībām, 2.janvārī plkst.16 Lielajā ģildē mazākie klausītāji gaidīti vērot muzikālās pasakas bērniem "Kaķpēdiņu skola" iestudējumu. Par literāro pamatu aizgūstot Herberta Dorbes pasaku "Tas notika Kaķpēdiņu bulvārī", aktieris Artūrs Putniņš kopā ar LNSO mūziķiem bērnus vedīs piedzīvojumā pa Kaķpēdiņu skolas gaiteņiem.

Savukārt 21.janvārī Lielajā ģildē plkst.11 krievu valodā un plkst.14. latviešu valodā notiks koncertuzvedums "LeNeSOns un Vēbera pasaku pasaule" diriģenta Andra Vecumnieka vadībā. Kopā ar viņu uz skatuves kāps klarnetiste Anna Marija Kubecka un Igaunijas obojiste Lisete Jirgensone. Diriģents Vecumnieks uzstāsies arī koncertā "LeNeSOns un Mendelszona ceļojumi", kas Lielajā ģildē izskanēs 4.martā.

LNSO pārstāve atzīmēja, ka pie jauniešiem un simfoniskās mūzikas iesācējiem 23.martā plkst.19 Lielajā ģildē atgriezīsies informatīvi izklaidējošais cikls "Simfoniskais hits ar "Goran Gora"", kurā izskanēs Brāmss un "Ungāru dejas" diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā.

Biļetes uz LNSO jaunās sezonas koncertiem iespējams iegādāties Lielās ģildes kasē, "Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās, kā arī internetā - "bilesuparadize.lv".

Eksperti: Par aicinājumu atbalstīt krievu armiju TV Rain pamats atņemt licenci

Par aicinājumu atbalstīt Krievijas armiju Krievijas neatkarīgajai TV programmai "Doždj" ("Дождь"/"TV Rain"), ir pamats atņemt licenci, šādu viedokli Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" pauda Austrumeiropas politikas pētījumu centra pētn...

FM samazina 2022. gada ekonomikas izaugsmes prognozi līdz 1,6%
Mainoties 2023. gada valsts budžeta sagatavošanas grafikam, Finanšu ministrijas (FM) ir aktualizējusi makroekonomisko rādītāju prognozes 2022.–2025. gadam, ņemot vērā Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) dinamiku trešajā ceturksnī, kā arī prognozēto ek...
Kļuvis zināms, kādā klubā turpmāk spēlēs Ronaldu. Tas ir pārsteidzoši!

Portugāļu futbolists Krištianu Ronaldu pēc dalības Anglijas premjerlīgas klubā Mančestras "United" gatavojas parakstīt līgumu ar Saūda Arābijas Profesionālās līgas klubu "Al Nassr".

Tiek ziņots, ka jaunā līguma termiņš būs divi ar pusi gadi.

Portugāles ...



Komentāri