lv
jjstdtK2deLgLVt3wtOWqfMrENCrZFTTNAHaNuOI
483407

Mākslas cenzūra Rotko centrā. Daugavpils piemērs brīdina – jāizglīto sabiedrība

Mākslas cenzūra Rotko centrā. Daugavpils piemērs brīdina – jāizglīto sabiedrība
Daugavpils gadījums ar baznīcai netīkamo darbu izņemšanu no izstādes Marka Rotko mākslas centrā atklāj izpratnes līmeni par laikmetīgo mākslu reģionos. Rotko centra vadītājs Māris Čačka uzskata, ka nopietni jāstrādā ar sabiedrības izglītošanu, lai tad, kad beidzot tiks uzbūvēts Latvijas Laikmetīgās mākslas muzejs, nebūtu tā, ka iedzīvotāji nav gatavi tā saturam. Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags ir pārliecināts, ka šajā situācijā vissvarīgākais ir dialogs par mākslas robežām, nevis tās sabiedrības daļas nosodījums, kurus igauņu keramiķa Sandera Raudsepa darbi ir aizvainojuši.
Ukraina paziņo kārtējos datus Krievijas dzīvā spēka zaudējumiem

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz pirmdienas rītam sasnieguši 91 690 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Diennakts laikā iznīcināti 540 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 24.februārī krievi zaudējuši 2924 tankus, ...

Putina senais sabiedrotais Kudrins kļuvis par Yandex vecāko padomnieku

Krievijas prezidenta Vladimira Putina senais sabiedrotais Aleksejs Kudrins pirmdien paziņoja, ka pievienosies tehnoloģiju lieluzņēmumam "Yandex" kā vecākais padomnieks.

"Es pieņēmu "Yandex" piedāvājumu kļūt par korporatīvās attīstības padomnieku. Kopā ...

Baltijas valstīm sliežu tīkls būs jāpārveido atbilstoši Eiropas standartiem

Baltijas valstīm līdz 2025.-2026.gadam būs jāizstrādā plāns, lai Krievijas standarta jeb 1520 milimetru platuma dzelzceļa sliežu tīklu pārveidotu atbilstoši Eiropas standartiem, pirmdien nolēmuši Eiropas Savienības (ES) transporta ministri, informēja L...



Komentāri