lv
oyEWGJrva4CsoxO5DrQ1ZyFrYex0sSR9fAtTtKGT
482803

«Gan reanimācijas aprīkojums, gan atombumba ir dzimusi kāda cilvēka galvā» – Sanita Osipova par apziņas, vārda un jaunrades brīvību

«Gan reanimācijas aprīkojums, gan atombumba ir dzimusi kāda cilvēka galvā» – Sanita Osipova par apziņas, vārda un jaunrades brīvību
Mēs bieži jautājam: "Kas lācītim vēderā?", lai saprastu, kur slēpjas būtība. Protams, ir svarīgi noskaidrot – "kas ir vēderā", taču daudzkārt būtiskāk ir saprast, "kas darās galvā". Tieši tas, kas noris galvā jeb apziņā, padara katru no mums par vienreizēju, neatkārtojamu, īpašu personību. Nosaka mūsu identitāti. Tieši apziņa nošķir identiskos dvīņu, pat ja viņu ģenētiskais kods ir vienāds. Katrs no viņiem ir vienreizēja personība, lai gan vizuāli viņi var arī nebūt atšķirami.
Krievija īsteno jaunu raķešu triecienu pa Ukrainas pilsētām
Krievija pirmdien pēcpusdienā veikusi kārtējo raķešu triecienu pa Ukrainas pilsētām. Gaisa trauksme bija izsludināta visos Ukrainas apgabalos, izņemot okupēto Krimu.
Levits noraida 13 notiesāto personu apžēlošanas lūgumus

Valsts prezidents Egils Levits šodien noraidījis 13 notiesāto personu apžēlošanas lūgumus, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Levits izskatījis 13 notiesāto personu apžēlošanas lūgumus, bet nevienu no tiem nav atbalstījis. Prezidents l...

Rīgas dāvātie ģeneratori un siltuma pūtēji otrdien sāks ceļu uz Kijivu

Otrdien, 6.decembrī, plkst.12.30 ceļu uz Kijivu, Ukrainu, sāks Rīgas dāvātie 115 ģeneratori un 100 siltuma pūtēji, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes ārējās komunikācijas nodaļas vadītājs Uģis Vidauskis.

Pavadīt iekārtu transpor...



Komentāri