lv
ktXCvuOAke4WlFOWqgSds57Emdzuf2eqa6dHj2LT
478616

Dzērienu karalis – konjaks

Dzērienu karalis – konjaks
Kas ir konjaks? - Konjaks ir destilēts vīns, kuru ražo Francijā, Konjakas reģionā. Šis reģions atrodas pie Šarantas upes krastiem. Par mainīgo klimatu un ģeoloģisko uzbūvi, kā arī pateicīgo transporta, kuģu, pārvietošanās iespēju jāpateicas tur esošajai upei, kas nodrošina kvalitatīvu vīnogu audzēšanu un paša produkta, konjaka, transportēšanu. Pēc vēstures aplēsēm uzskata, ka Napoleons Konjaka pilsētas brendiju ir nodēvējis par godu pašai pilsētai, kas arī šo dzērienu padara īpašu un neaizstājamu.Visi konjaki ir brendiji, bet ne visi brendiji ir konjaki.
Viļņā streikos sabiedriskā transporta vadītāji
Lietuvas galvaspilsētā Viļņā pirmdien notiks sabiedriskā transporta uzņēmuma darbinieku streiks. Tas varētu radīt haosu uz Lietuvas galvaspilsētas ielām.
Horvātijā sāk iepazīties ar savām eiro monētām
Horvātija no nākamā gada 1. janvāra pāriet uz eiro, un iedzīvotājiem jau dota iespēja iegūt savā īpašumā jaunās monētas. Ikviens var brīvi nopirkt divus 33 monētu komplektus ar nacionālo simboliku, kas maksā 100 kunas.
Dāvanu gādāšanas drudzī atgādina par asins ziedošanu – dāvanu, kas glābj dzīvības
"Ņemot vērā svētku sezonu, mēs brauksim vairāk izbraukumos, tāpēc aicinām donorus būt aktīviem un dāvanu gādāšanas drudzī atcerēties par to vienu dāvanu, ko varam sniegt, glābjot dzīvības," Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" aicināja Valsts...


Komentāri