lv
1OIlLCTYAe4W6XcznfXO0wDT4M2owTsBYuFAixSn
47466

Pianists Arnis Zandmanis: Klavieres ir pārāk rupjš instruments Baham un baroka mūzikai

Pianists Arnis Zandmanis: Klavieres ir pārāk rupjš instruments Baham un baroka mūzikai
"Manuprāt, klavieres tomēr ir pārāk rupjš instruments Baham un vispār baroka mūzikai. Nekādā gadījumā negribu noniecināt klavieres, bet tās vairāk domātas kā koncertinstruments koncertzālēm – mūzikai, kas vērsta uz ārpusi un ir emocionāli ļoti spilgta. Turpretim Baha mūzikā viss vērsts uz iekšu, te absolūti nav nekādu ārēju efektu, tā ir ļoti intīma. Visu laiku viņš sarunājas ar Dievu," atzīst pianists, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors Arnis Zandmanis un slavē klavieru būvētāja Dāvida Kļaviņa radīto "Una Corda" instrumentu "M189" – vienstīgu klavieres, uz kurām Baha darbi skanot visatbilstošāk. Par to varēsim pārliecināties 6. novembrī pulksten 16.00 jaunatklātajā daudzfunkcionālajā kultūras telpā – klavierbūves uzņēmuma "Klavins Piano" koncertzālē Kuldīgā. Arnis Zandmanis klausītājus iepriecinās ar Johana Sebasitāna Baha 12 prelūdijām un fūgām no cikla "Labi temperētais klavesīns" 1. sējuma.
Baltkrievijā aizturēta un ekstrēmismā apsūdzēta Lietuvas pilsone

Baltkrievijā šonedēļ aizturēta un apsūdzēta "ekstrēmismā" šajā valstī pastāvīgi dzīvojoša Lietuvas pilsone, vēsta Baltkrievijas plašsaziņas līdzekļi. Aizturētā ir 58 gadus vecā Jeļena Cimbaliste.

Baltkrievijas neatkarīgais portāls "Naša Ņiva" ziņo, ka v...

Aizejošā valdība – visilgāk strādājusī un 11 stundu gara sēde
Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītais Ministru kabinets ir visilgāk strādājušais demokrātiskajā Latvijā, turklāt tās laikā garākā noritējusī sēde ilgusi teju 11 stundas, liecina Valsts kancelejas apkopotā informācija par līdzšinējās valdība...
Puse Twitter darbinieku palikuši bez darba

Sociālais tīkls "Twitter" piektdien atlaida pusi no 7500 darbiniekiem, jaunajam īpašniekam Īlonam Maskam veicot plašus pārkārtojumus nedēļu pēc šī uzņēmuma pārņemšanas.

Ziņu aģentūra AFP iepazinās ar iekšēju dokumentu, kurā teikts, ka atlaišana skārusi ...



Komentāri