lv
gmyHvgJvAUylXmLO5aO0aSXY3WbX6dmvoERBH45j
469658

RSU izveidota starpdisciplinārā doktora studiju programma Sociālās zinātnes

RSU izveidota starpdisciplinārā doktora studiju programma Sociālās zinātnes

Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) darbību sāk starpdisciplinārā doktora studiju programma "Sociālās zinātnes", kas atbilst Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) noteiktajam jaunajam doktorantūras modelim, liecina informācija RSU mājaslapā.

Doktora studiju programma paredz četru gadu pilna laika klātienes studijas vai 4,5 gadu nepilna laika tālmācības studijas latviešu vai angļu valodā.

Doktorantiem būs iespēja iesaistīties starptautiskajos pētniecības projektos, apgūt un attīstīt jaunas pētniecības pieejas un metodes, un radīt jaunas pārnozaru zināšanas.

Promocijas darbu izstrādes posmā doktorantiem tiks piedāvātas sadarbības iespējas ar vairākiem promocijas darba vadītājiem, kas nodrošinās dažādu nozaru pārstāvniecību atbilstīgi promocijas darba tēmai. Jaunā doktora studiju programma piedāvā stiprāku doktoranta un promocijas darba vadītāju sadarbību un zinātnisku mentoringu, sola RSU.

Atbalstu programmai ir snieguši gan Latvijas, gan arī ārvalstu sadarbības partneri. Eiropas Politikas pētījumu centra direktors Stīvens Blokmanss ir paudis atbalstu jaunajai doktora studiju programmai, norādot, ka vairāku disciplīnu sapludināšana jeb apvienošana veicinās studiju procesa modernizāciju.

Eiropas Veselības tiesību asociācijas prezidents profesors Karls Haralds Sovigs norādījis, ka programma sniedz vienreizēju iespēju stiprināt pārnozaru pētījumus, kas šobrīd tirgū ir vispieprasītākie, vienlaikus, pasvītrojot doktorantu iesaisti starptautisko projektu sagatavošanā un īstenošanā, vienlaikus veicinot topošo zinātnieku straujāku iekļaušanu starptautiskajā pētniecības saimē.

IZM paudusi atbalstu starpdisciplinārajai doktora studiju programmai, norādot, ka tā atbilst gan ministrijas pašreiz īstenoto reformu garam un būtībai, gan jaunā doktorantūras modeļa ieviešanas politikai.

Programmas veidošanā tika iesaistīti savas nozares vadošie eksperti no ASV, Dānijas, Zviedrijas, Vācijas, Holandes, kas arī ļāva izstrādāt uz starptautisku sadarbību un internacionalizāciju vērstu programmu.

Stradiņa slimnīca neprognozē ārkārtēju Covid-19 pacientu pieplūdumu
Skatoties uz kopējo infekcijas izplatību Latvijā, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) šobrīd neprognozē ārkārtēju Covid-19 pacientu pieplūdumu, pavēstīja PSKUS Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Janita Veinberga.
OPEC+ vienojas nemainīt naftas ieguves apmēru
Naftas ieguvējvalstu alianse OPEC+ svētdien vienojās saglabāt līdzšinējo naftas ieguves līmeni, lai gan neskaidrības tirgū rada jaunas sankcijas Krievijas energoresursiem, kas nākamnedēļ stāsies spēkā.
"LDz Cargo" apgrozījums deviņos mēnešos pieaug par 11,5%

VAS "Latvijas dzelzceļš" meitassabiedrības "LDz Cargo" apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 113,752 miljoni eiro, kas ir par 11,5% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, un kompānijas peļņa pieauga par 34,5% - līdz 5,131 miljonam eiro, liecin...



Komentāri