lv
SgOcL2jRuBttmdFvTyADVJawDf802znPV6nEz78N
467246

Apstiprināts Alsungas pagasta ģerbonis

Apstiprināts Alsungas pagasta ģerbonis

Novembrī Kuldīgas novada Alsungas pagasta ģerbonis reģistrēts Ģerboņu reģistrā, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Kuldīgas novada dome Alsungas ģerboni akceptēja 29.septembrī, un tālāk tas tika virzīts Kultūras ministrijai saskaņā ar saņemto Valsts heraldikas komisijas atzinumu.

Kuldīgas novada Alsungas pagasta ģerboņa mākslinieki ir Ilze Lībiete un Juris Ivanovs. Ģerboņa aprakstā teikts, ka sarkanā laukā attēlota zelta riņķsakta ar četriem zaļiem akmeņiem.

Augustā Kuldīgas novada pašvaldība aicināja Alsungas pagasta iedzīvotājus izteikt viedokli par iespējamo Alsungas pagasta ģerboni. Tā kā Alsungas novads iekļāvies Kuldīgas novadā, aktuāli bija Valsts heraldikas komisijā apstiprināt Alsungas pagasta ģerboni.

Kopumā aptaujā piedalījās 111 cilvēki. 56% balsu tika saņemts par ģerboņa variantu "Sarkanā laukā zelta riņķsakta ar četriem zaļiem akmeņiem". Par otro variantu - zaļā laukā zelta riņķsakta ar četriem sarkaniem akmeņiem - nobalsoja 22,5% aptaujas dalībnieku, par trešo variantu - zilā laukā zelta riņķsakta ar četriem sarkaniem akmeņiem - 13,5% balsotāju, bet 8% balsotāju aptaujā atzina, ka viņiem nepatīk neviens no piedāvātajiem trim variantiem.

NASA: Krievi Ukrainā nokūluši 5,8 miljonus tonnu kviešu
Krievija šogad Ukrainas laukos novākusi 5,8 miljonus tonnu kviešu, liecina ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa administrācijas (NASA) aplēses.
Sestdien policija pieķērusi 24 dzērājšoferus

Sestdien policija pieķērusi 24 dzērājšoferus, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Deviņi iereibuši transportlīdzekļa vadītāji pieķerti Rīgas reģionā, seši Latgalē, pa četriem - Zemgalē un Vidzemē, bet viens - Kurzemē.

Par agresīvu braukšanu polici...

Pelē pēc nonākšanas slimnīcā jūtoties stiprs un cerību pilns

Brazīliešu futbola leģenda Pelē "ir stiprs, cerību pilns", lai gan viņa nonākšana slimnīcā raisīja bažas par 82 gadus vecā bijušā sportista veselības stāvokli.

Brazīlijas izdevums "Folha" sestdien paziņoja, ka bijušais uzbrucējs nogādāts paliatīvās aprū...



Komentāri