lv
Yt61ZmDuqihuhg66lSZ8hdart1hQjFRM3H4dThDq
466041

Palielinās apģērba kompensācijas apmēru augstu amatpersonu miesassargiem

Palielinās apģērba kompensācijas apmēru augstu amatpersonu miesassargiem

Aizsardzības ministrija atbilstoši inflācijai plāno palielināt civilā apģērba iegādes kompensācijas apmēru Valsts prezidenta un citu augstu amatpersonu miesassargiem, kuri dienesta pienākums veic šādā apģērbā.

Tāpat plānots palielināts kompensējamo apģērba gabalu skaitu.

Ministru kabineta noteikumos ir uzskaitīti dažādi apģērba gabali un to skaits, par ko Militārās policijas karavīriem, kas pilda miesassargu pienākumus, paredzēta kompensācija reizi gadā.

Ņemot vērā karavīru noslodzi, ikdienā apsargājot un pavadot amatpersonas, zem un virs apģērba nēsājamos speciālā ekipējuma elementus, ierīces un bruņojumu, kompensējamo apģērba gabalu skaits ir jāpārskata, norāda Aizsardzības ministrija.

Apģērbs ikdienas dienesta pienākumu izpildē nolietojoties ātrāk nekā gada laikā, līdz ar to miesassargiem jāpērk papildu apģērba gabali, kuru iegāde patlaban netiek kompensēta.

Kompensāciju plānots palielināt, sākot ar mēteļu un beidzot ar cimdu iegādi. Piemēram, kompensācija mēteļa iegādei patlaban ir 92,49 eiro, bet plānots to palielināt līdz 215 eiro.

Lai palielinātu kompensācijas, valdība nākamnedēļ plāno pieņemt attiecīgus grozījumus regulējumā. Nauda tiks atvēlēta no Aizsardzības ministrijas budžeta.

Militārā policija nodrošina Valsts prezidenta, uzaicināto ārvalstu amatpersonu un starptautisko organizāciju pārstāvju aizsardzību, pavada militārās kolonnas un apsargā militārās kravas.

Rīgas pašvaldība sāks vēsturiskā centra lokālplānojuma izstrādi

Rīgas pašvaldība plāno sākt galvaspilsētas vēsturiskā centra lokālplānojuma izstrādi, liecina Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas pirmdien sasauktās sēdes daba kārtība.

Šīs teritorijas lokālplānojuma neesamība tika minēta kā viens no būtiskākajiem...

Rietumvalstu noteiktie cenas griesti Krievijas naftai ir pārāk augsti, pauž Zelenskis
Rietumvalstu noteiktie cenas griesti Krievijas naftai 60 ASV dolāru apmērā par barelu ir pārāk augsti, lai būtiski ietekmētu tās budžetu, sestdienas vakarā paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Kā performances laikā nenomirt? Performances fenomenu skaidro mākslinieces
Lai arī performance jau gana sen mīt Latvijas mākslas telpā, lielākajai daļai cilvēku tā joprojām ir kaut kas eksotisks un neizprotams. Tāpēc satikos ar Latvijas Performances mākslas centra veidotājām – mākslas zinātnieci Laini Kristbergu un māksliniec...


Komentāri